Bačkoj - Super liga, Radničkom - čestitke za plasman na šesto mesto!

20. jun 2020. 20:06 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije

30.kolo

Bačka Palanka :  Bačka – Radnički        3:0   ( 1:0)

Radnički : Kojić, Vlajković, Spasojević, Dojkić (Kostić Milutinović - 24.minut), Marković, Milenković, Tolić, Spasić, Šarić (Radivojević - 64. minut), Mirković, Nikčević (Edua - 64. minut).

 Rezerve : Stojanović, Mijalković, Radivojević, Edua, Bempah Ovusu,  Kamenović, Kostić Milutinović

Glavni sudija Piper Petar, Pomoćne sudije Piper Pavle, Minić Srđan, Četvrti sudija Maksimović Đ.

Strelci : 1:0 K.Djordjević 16.min. ( penal ), 2:0 M. Škorić 29.minut ; 3:0 N.Krstić 76.minut

Žuti kartoni: Ratković (Bačka) i Nikčević, Tolić, Kojić i Spasić (Radnički)

Kako nam je javio Dragan Jović, vlasnik Portala BAP u Bačkoj Palanci, domaći nisu dozvolili iznenadjenje. Njima je na ovoj utakmici bio potreban bod da bi ponovo, posle duže pauze, igrali u Super ligi. Domaći su se tako revanširali Radničkom za poraz u Pirotu, kada je pirotski tim pobedio istim rezultatom.

    Radnički je igrao bez standardnih prvotimaca, Božidara Mančića, Irfana Vusljanina, iz porodičnih razloga, i Strahinje Petrovića, kome je na utakmici u Novom Sadu polomljena noga.

Posle utakmice saznali smo detalje da je glavni sudija nekim odlukama, možda i nepotrebno, pomogao Bačkopalančanima da osvoje bodove protiv veoma dobre ekipe iz Pirota. Značajan hendikep za ekipu Dejana Čelara bilo je napuštanje igre odličnog stopera, iskusnog Bojana Dojkića. I na ovoj utakmici fudbaleri Radničkog uložili su maksimum znanja i želje da se nadmeću, bez obzira što ni eventualnom pobedom ne bi popravili plasman. Da je pala senka na meč, možda dovoljno pokazuje i odluka Dejana Čelara, inače uvek korektnog ponašanja, da se ne pojavi na konferenciji za novinare!!!

   Treneru Dejanu Čelaru i njegovim fudbalerima sve čestitke za rezultat u ovom prvenstvu.

    Osvojili su šesto mesto čime je cilj, koji je postavljen ostvaren, naime, pirotski tim je najavio plasman do osmog mesta.

  Prvenstvo je završeno, što se fudbala tičeOno što je još uvek nepoznato to je ko će u Super ligu? Grafičar ne može u Super ligu.

  iz poznatih razloga jer je razvojni tim Crvene Zvezde, što UEFA nije dozvolila.

     Objavljujemo na kraju rezultat svih utakmica poslednjeg kola i tabelu koja, kako smo napisali, neće biti i dovoljan kriterijum za konačni plasman.

 Prema trenutnoj situaciji u Super ligu će se sigurno plasirati Zlatibor, Metalac i Bačka. Četvrti tim se "traži". Kako nezvanično saznajmo, Novi Pazar će se plasirati u Super ligu.

 (Očekujmo uskoro izjave trenera, video materijal sa utakmice, fografije koje će nam poslati Dragan Jović, naš prijatelj, vlasnik Portala BAP Bačka Palanka).  

Rezultati, 30. kolo