Asfaltirana još jedna deonica puta prema Poganovu kod naselja Komje. Vasić i Dimitrov: Putna infrastruktura najvažnija za razvoj turizma u ovom kraju

20. avgust 2021. 14:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Miloš Colić, zamenik gradonačelnika i Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad, danas su obišli radove na asfaltiranju deonice puta kod naselja Komje, prema Poganovu. 

Asfaltirana je deonica u dužini od jednog kilometra, a vrednost ovih radova je oko milion dinara. 

Kako je rekao Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, putni pravac od skretanja za selo Sukovo, prema Poganovu, počeo je da se rekonstruiše još prošle godine, i dodao da je izuzeno važan kako za grad Pirot tako i za Opštinu Dimitrovgrad, ali i Babušnicu, koje će se na ovaj način spojiti, a turistički potencijali iskoristiti na pravi način. 

Putna infrastruktura u ovom delu je prioritet i zbog Zvonačke banje koja pretenduje da opet postane turistička atrakcija. 

I gradonačelnik Vasić, ali i predsednik opštine Dimitrovgrad Dimitrov, složili su se da je saradnja grada Pirota sa opštinama u Okrugu, poslednjih godina na zavidnom nivou i da se oglada kroz mnoštvo realizovanih zajednički projekata. 

Izvodjač radova je firma Drumovi AD, a kako smo saznali, u okviru narednog projekta asfaltiranje će se nastaviti i kroz tunele pre Poganova, a u planu je i kompletno asfaltiranje sve do Zvonačke banje.