Asfaltirana glavna ulica kroz selo Krupac. Vasić: Da nam sela izgledaju kao gradske i prigradske sredine

24. novembar 2020. 15:03 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Jedno od najvećih i sigurno najrazvijenijih sela u pirotskom kraju, danas se može pohvaliti i sveže asfaltiranom glavnom ulicom kroz selo. Posle završetka radova na zameni vodovodne mreže, koji su trajali tokom leta, i opsežnih priprema i postavljanja ivičnjaka, danas je postavljen završni sloj asfalta, nažalost ne od ulaza do izlaza iz sela, već na deonici od oko 800 metara, kako je i predviđeno ovom fazom projekta.  

Vladan Vasić, gradonačelnik  podsetio je šta je sve u poslednjih par godina urađeno  u Krupcu. Prema njegovim rečima skoro milion evra je uloženo samo u ovo selo. 

Uvedena je kanalizaciona mreža, napravljeno je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, uređeno više sokaka, zamenjena vodovodna mreža, a evo danas se asfaltira i glavni put sa trotoarima dužine od 800 metara u šta je uloženo blizu 19 miliona dinara. Ovo predstavlja samo prvu fazu projekta koji u celosti vredi 46 miliona dinara.  Na taj način će zaokružiti kompletno radove u Krupcu i dobiti infrastrukturno odlično uređeno selo, istakao je Vladan Vasić. 

Celokupni projekaat biće realizovan u nekoj od narednih godina, istakao je Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta

Zbog radova, koje i na ovom gradilištu izvodi Preduzeće Drumovi ad, saobraćaj je  u prekidu do 16 časova.