Asfaltirana deonica puta kroz selo Rudinje. Vrednost investicije 10 miliona dinara

25. avgust 2022. 13:47 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić i Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta, sa saradnicima, danas su obišli radove na asfaltiranju puta kroz selo Rudinje, koji se realizuju u okviru pokačanog održavanja puteva u gradu i selima. 

Predstavnike grada dočekali su meštani i predsednik MZ Rudinje, Dejan Petrović, na tradicionalni srpski običaj, uz pogaču i muziku. 

Kako je rekao Miloš Colić, od ulaza pa kroz selo, asfaltiraće se deonica u dužini od 1000 metara, plus dodatnih 500 metara puta koji je već pod tamponom, sa ciljem unapredjenja kvaliteta života ljudi i svih posetioca sela. Vrednost ovih radova je oko 10 miliona dinara. 

Svilarov je potsetio da su radovi počeli pre dve nedelje i da su u završnoj fazi. Postavljeno je 150 metara novih ivičnjaka i pročišćeni su postojeći propusti, pored ostalog. 

Za sutra je planirano krpljenje udarnih rupa na putu ka selu Temska kao i postavljanje bankina, čime će se završiti i ova investicija. 

Meštani i Dejan Petrović, predsednik MZ Rudinje, izrazili su zadovoljstvo zbog novog asfalta. U ovom selu, kako smo saznali živi 85 stanovnika, ali je mnogo onih koji ovo selo posećuju vikendom i u letnjim mesecima. Nekoliko porodica iz drugih gradova je već kupilo imanja i planira život u ovom delu Stare Planine, pa je dobar pristup svakako potreban, kažu oni. 

U narednim godinama očekuje se i uredjenje puta nadomak ovog sela prema selu Temska.