Asfaltiran put od Sukova do Belog Polja

10. novembar 2022. 14:21 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić i direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov obišli su radove na asfaltiranju puta za Belo Polje iz Sukova.

Prema rečima Miloša Colića, ovi radovi se realizuju iz pojačanog održavanja, deonica je duga 350 metara i košta oko četiri miliona dinara. Paralelno sa ovim radovima radi se i na još nekoliko lokacija u gradu i selima, dodao je Colić i očekuje da do kraja godine završe sve što je započeto.

Sonja Mladenović, poverenik sela Sukovo i odbornik u Skupštini grada, istakla je ovom prilikom da je asfaltiranjem ove deonice rešen decenijski problem na zadovoljstvo svih meštana.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje I uređivanje građevinskog zemljišta, podsetio je da je prošle godine ova deonica nasipana iz programa nekategorisanih puteva, ali prema reakcijama meštana to nije bilo dovoljno. Asfalterske radove izvodi firma “Drumovi”.

Ovom prilikom odbornica Sonja Mladenović naglasila je da lokalna samouprava ulaže u selo Sukovo i nada se da će se mladi vratiti da žive na selu. Takođe, ovaj kraj ima velike turističke potencijale, pa se, pored ostalog, sređuje i put prema jezeru, dodala je Mladenovićeva.

U Sukovu trenutno živi oko 200 meštana, a školu pohađa 70 učenika od prvog do osmog razreda.