Asfaltira se put prema Dobrom Dolu, završetak radova sutra

13. maj 2022. 14:53 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pre mesec dana počeli su radovi na uređenju puta ka selu Dobri Do. U toku nedelje iz Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevniskog zemljišta najavili su da će u petak i subotu, 13. i 14. maja biti potpuna obustava saobraćaja zbog asfaltiranja.

Radove na asfaltiranju danas su obišli gradonačelnik Vladan Vasić i direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov.

Interesantno je da je među radnicima koji su agažovani na ovom poslu, iz firme Drumovi AD, jedan rođeni Dobrodolac Srđan. Mašina kojom upravlja je Valjak BOMAG, teška je osam tona i izvlači riseve, odnosno, pegla, kako nam je rekao Srđan. Tokom vožnje sa njim, čuli smo neke detalje o samim radovima, ali i o drugim temema.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je put ka Dobrom Dolu rađen pre pedesetak godina. Sada se radi jedna deonica, a, s obzirom da je u planu intenzivna građevinska sezona, radiće se u još mnogo sela.

Za infrastrukturu je ove godine iz budžeta Grada opredeljeno oko 500 miliona dinara. Vasić je istakao da će najviše sredstava biti utrošeno za izgradnju otvorenog bazena, ali ni putnu infrastrukturu neće zapostaviti.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, kaže da je dužina deonice prema Dobrom Dolu 1,7 kilometara, put će biti širine oko 3 metra, angažovana je firma Drumovi AD, a vrednost radova je 14 miliona dinara.

Predsednik Mesne zajednice Dobri Do, Milivoje Manić, istakao je ovom prilikom koliko je ovo značajno za selo.

Plan je da asfaltiranje puta bude završeno u subotu, 14. maja do 17 časova, a meštani sela Dobri Do dobiće nov asfalt.