Aparat za operaciju katarakte u septembru

22. avgust 2015. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je sredstva za nabavku aparata za operaciju katarakte našoj bolnici. Sredstva su u iznosu od četiri miliona dinara, rekao je u izjavi za Plus radio i Portal Plus online direktor Opšte bolnice Pirot, dr Goran Petrović.

- Otvaranje tendera je 26.avgusta. Za sada nije bilo nikakvih primedbi i žalbi, nadamo se da po otvaranju tendera možemo da sklapamo ugovor sa dobavljačima koji budu najpovoljniji i dali najbolje karkteristike aparata u skladu sa sredstvima koja imamo. Očekujemo da prve intervencije budu urađene u drugoj polovini septembra, najavio je dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice.

Kada je u pitanju rad Skenera sve ide po planu. Ostalo je da Opština Bela Palanka uplati 500.000 dinara i Opština Babušnica 1.000.000 dinara za izmirenje duga dobavljaču, što je dogovoreno i obećano na sastanku u februaru. Inače, pregledi na Skeneru se zakazuje po prioritetu i za sada nema gužvi.

Sa druge strane, što se tiče prijema novog kadra lekara za sve prijeme je potrebna saglasnost vladine Komisije, kaže dr Petrović i nada se da dobije saglasnost za prijem određenog broja lekara, s obzirom da je Ministarstvo upoznato da po normativu našoj bolnici nedostaju 12 lekara i 22 medicinske sestre.

Što se specijalizacija tiče, juče je prosleđena dokumentacija za šest novih specijalizacija iz anestezije, ginekologije, očnog, ušnog, urgentne medicine i interne medicine za hemodijalizu za dnevnu bolnicu. Direktor Petrović je izrazio zadovoljstvo što će Pirot uskoro imati specijaliste iz ovih oblasti i time doprineti boljim uslovima rada i pružanju usluga pacijentima.