Anita Nikolić: Jako smo zadovoljni nastupom u Parohijskom domu Hrama Svetog Save, u narednom periodu pripremamo novi repertoar

20. maj 2019. 11:00 Kultura Pirot Plus Online

Hor Doma kulture pod dirigentskom palicom Anite Nikolić ovog vikenda nastupio je u Parohijskom domu Hrama Svetog Save.

Tim povodom razgovarali smo sa dirigenticom Anitom Nikolić.

Prema njenim rečima jako su zadovoljni koncertom, s obzirom da je repertoar bio veoma zahtevan. Pored članova hora na koncertu su nastupili i solisti: Jana Stojanović, Maja Veljković, Irena Petrović i Aleksandar Pejčić, a sa njima su bili i frulaš Dušan Antić i Uroš Lilić koji je svirao tupan.

Anita Nikolić je istakla da su posebno priznanje dobili te večeri od operskog pevača Bojana Bulatovića koji im je po završetku koncerta rekao da je uživao u koncertu, a pohvale su dobili i od dirigentice Hora Hrama Svetog Save.

Ovu priliku iskoristili smo da razgovaramo i o probama hora i aktuelnom broju članova. Anita Nikolić kaže da ih je trenutno 24 člana i da svi uživaju u probama. Ukoliko neko od sugrađana želi da se priključi horu to može da učini ponedeljkom, sredom i petkom u 20 časova u prostorijama Doma kulture.

Do kraja sezone Hor Doma kulture će nastupiti na otvaranju Međunarodnog kongresa urgentne medicine, ove nedelje, a kasnije im predstoji vredan rad na novom programu.