Ambasador Francuske posetio Pirot i podelio diplome maturantima bilingvalnog odeljenja u Gimnaziji

02. jun 2022. 19:51 Društvo Pirot Plus Online

Pirot je danas posetio ambasador Francuske, Njegova Ekselencija Pjer Košar sa saradnicima.

Prema planu posete, najpre je organizovan prijem kod gradonačelnika Vladana Vasića.

Potom se delegacija zajedno sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima uputila u Gimnaziju Pirot, s obzirom da je planirano da ambasador Francuske maturantima bilingvalnog odeljenja uruči diplome na francuskom jeziku.

U Svečanoj sali Gimnazije upriličen je prijem.

Na samom početku goste je pozdravila direktorka škole, Ivana Kostadinović.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je u svom obraćanju da je Gimnazija čuvena ne samo u Pirotu, već i šire, posebno po velikom broju intelektualaca, a poslednjih godina i po bilingvalnom odeljenju. Vasić je ovom prilikom rekao da je Pirot u internacionalnoj mreži Mišelinovih gradova i da će ove godine deca iz Pirota prvi put učestvovati u jednom letnjem kampu gde će se družiti sa decom iz drugih gradova gde takođe posluje Mišelin.

Ambasador Pjer Košar poručio je svima koji su izabrali francuski da su napravili dobar izbor ne samo zato što je to jezik koji omogućava da budu u kontaktu sa drugim zemljama gde se govori francuski, već i zbog toga što znanje francuskog jezika omogućava da se pronađe posao u okruženju visoke tehnologije. Prema njegovim rečima, Francuska je zemlja u kojoj se otvara najveći broj Start ap centara.

Posle zvaničnih obraćanja ambasador Francuske je podelio diplome na francuskom jeziku maturantima bilingvalnog odeljenja.