Ambasador Francuske, NJ.E. Frederik Mondoloni posetio Pirot. Potpisana Konvencija o partnerstvu

25. maj 2018. 06:42 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ambasador Francuske, Frederik Mondoloni sa svojim saradnicima, Žan Batist Kizenom, savetnikom za saradnju i direktorom Francuskog instituta u Srbiji, Marion Vio , koordinatorkom Francuskog instituta u Nišu, Žilijet Tirlik – koordinatorkom za dvojezičnu nastavu, danas je boravio u Pirotu.

Ambasador Mondoloni je prvo posetio Gradsku upravu, kojom prilikom je razgovarao sa gradonačenikom Vladanom Vasićem.

Tom prilikom potpisana je Konvencije o partnerstvu izmedju Grada Pirota, Ambasade Francuske, odnosno Francuskog instituta u Srbiji, Tigar Michelina, pirotske Gimnazije i dve osnovne škole “Vuk Karadžić” i “Osmi septembar” koja će pokrivati školske godine 2018/19 i 2019/20 vezano za nastavu francuskog jezika u Pirotu.

Ova poseta bila je prilika da se potvrde zajednički preuzete obaveze izmedju potpisnika Konvecije ali i prilika za opširnije razgovore o jačanju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, kao i u oblasti ekonomije i razvoja lokalnih zajednica izmedju Pirota i Francuske, rekli su po potpisivanju gradonačenik Vladan Vasić i Nj.E. Ambasador Frederik Mondoloni .

Ambasador i gradonačenik sa saradnicima i predstavnicima kompanije Tigar Tyres potom su posetili i pirotsku Gimnaziju gde je priredjen prigodan program

Velika je čast za pirotsku Gimnaziju što na dan potpisivanja ugovora o saradnji izmedju Ambasade Francuske, Grada Pirota, Kompanije Tigar tajers, i naše škole mogu da vam poželim dobrodošlicu. Sam cilj o daljoj saradnji je od dalekosežnog značaja, samim tim želim da pozdravim nastojanje da se održavaju, razvijaju i produbjuju naši odnosi poštovanja partnerstva i prijateljstva, rekao je tom prilikom Bratislav Krstić, direktor Gimnazije

Ambasador Mondolini pozdravio je profesore i djake, oduševljen priredjenom dobrodošlicom

Predstavnici Francuskog instituta uručili su diplome DELF najuspešnijim učenicima

U nastavku posete Ambasador Mondoloni obišao je Tigar Michelin i preduzeće JL Soulier