Ambasador Belorusije posetio korporaciju Tigar

17. jun 2013. 11:39 Privreda Pirot Plus Online

Prilikom boravka u Pirotu ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev posetio je korporaciju Tigar. Ambasador je obišao industrijsku lokaciju Tigar III, a u razgovoru sa menadžmentom Tigra upoznat je sa kapacitetima i proizvodnim asortimanom kompanije.


Prema rečima generalnog direktora Tigra Nebojša Đenadića, Belorusija je izuzetno važno tržište, gde se već plasiraju proizvodi fabrike Tigar hemijskih proizvoda, a postoji izuzetan potencijal i za prodaju ostalih Tigrovih brendova.

- Poseta gospodina Čuševa je nastavak razgovora o mogućnostima za povećanje našeg izvoza u Belorusiju, koje smo započeli pre izvesnog vremena. Cilj je bio da ambasador neposredno upozna naše industrijske kapacitete i poslovne mogućnosti. Pored hemijskih proizvoda, vrlo je realno da na tržištu Belorusije nastupimo sa delom asortimana tehničke gume, a nastojaćemo da iznađemo kanale i za plasman šireg proizvodnog portfolija– najavio je generalni direktor Tigra.


Ambasador Belorusije je nakon ove posete takođe ukazao na potencijal za proširenje saradnje između korporacije Tigar i beloruskih kompanija.


- Moji prvi utisci o Tigru su izuzetno pozitivni. Danas sam se i neposredno uverio da kompanija ima moderne proizvodne kapacitete i uvideo da postoje značajne mogućnosti za povećanje izvoza Tigra u Belorusiju. Ovo je od velikog značaja, imajući u vidu sporazum o slobodnoj trgovini između naših zemalja, kao i činjenicu da je Srbija član CEFTA, a da je Belorusija deo novih evroazijskih integracija –istakao je ambasador Čušev.