Ambasador Austrije Nikolaus Luterati u poseti Pirotu i Staroj planini: Ovaj kraj ima veliki potencijal za razvoj turizma

24. jun 2021. 12:13 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ambasador Austrije, NJ. E. gospodin Nikolaus Luterati i Kristijan Bravens, ataše za poljoprivredu, regione i turizam, danas su posetili Pirot.

U Gradskoj upravi Pirot ambasadora su dočekali Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu, Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada i Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot. Gosti i domaćini najpre su održali sastanak u Gradskoj upravi.

Posle sastanka zamenik gradonačelnika Miloš Colić istakao je da su razgovarali o veoma važnim temama, zaštiti životne sredine, ruralnom razvoju, a kasnije će u Zip centru biti reči i o zapošljavanju mladih u Pirotu. Takođe, dodao je Colić, govorili su i o razvijenoj infrastrukturi jer žele da Pirot bude vidljiviji austrijskim investitorima.

Ambasador Nikolaus Luterati rekao je da je oduševljen što je ponovo u Pirotu jer je zaljubljenik u prirodu ovog dela naše zemlje i smatra da je veliki potencijal za razvoj turizma. Ovom prilikom upoznao se i sa projektima u oblasti zaštite životne sredine i zadovoljan je podacima koje je dobio.

Posle sastanka u Gradskoj upravi gosti su obišli grad, arheološku postavku I tvrđavu, a prema planu posete, predviđen je i obilazak “Start up” centra za zapošljavanje mladih.

Kasnije će gosti u društvu zamenika gradonačelnika otići na Staru planinu kako bi se sastali sa predstavnicima Fondacije “Refarma”.