Aleksić: Građevinski patriotizam – radnici iz Srbije na gradilištima u Srbiji

30. mart 2022. 11:01 Politički marketing 2022 Pirot Plus Online

Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas u Čačku da će po promeni vlasti biti ustanovljen „građevinski patriotizam“, što znači da će „u Srbiji graditi srpske građevinske kompanije i srpski radnici umesto stranaca koji danas grade širom naše zemlje“.

Stranci uzimaju profit, a naš narod iz svog džepa plaća njihove radnike, dok naši kvalifikovani radnici odlaze u inostranstvo da bi prehranili svoje porodice. Pored toga što je režim Aleksandra Vučića i SNS-a strancima dao naše zlato, bakar i sva rudna bogatstva, kao i šume, reke, vodu i najplodniju zemlju, dao im je i najveće građevinske infrastrukturne poslove“, rekao je Aleksić na predizbornoj konvenciji Ujedinjene Srbije.

Aleksić je istakao da „danas u Čačku ima više od 1.000 Kineza, Azerbejdžanaca i Turaka“.

U Kruševcu ima više od 1.000 Turaka, u Beogradu, Boru i drugim krajevima širom Srbije radi na hiljade stranaca koji dolaze da rade za strane kompanije“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je vlast u poslednjih deset godina, vođena koruptivnim motivima, uvela model po kojem sve velike građevinske projekte rade strane kompanije.

„Poslovi se ugovaraju netransparentno i bez tendera, ugovori su tajni, a sve to plaćaju građani Srbije iz svojih džepova“, rekao je Aleksić.

Po promeni vlasti, isključivo će domaće, srpske firme biti nosioci velikih strateških građevinskih projekata. U Srbiji moraju da rade i grade srpski radnici da ne bi bežali u inostranstvo da rade iste poslove“, zaključio je Aleksić.

*Plaćena objava