Aleksandar Bogićević: Pirot je dobar primer saradnje sa poljoprivrednim stručnim službama i poljoprivrednicima

22. februar 2019. 18:00 Privreda Pirot Plus Online

Pomoćnik za ruralni razvoj ministra za poljoprivredu Republike Srbije, Aleksandar Bogićević, danas je boravio u radnoj poseti Pirotu. Tom prilikom Bogićević je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe u Pirotu, a u sali Skupštine grada upriličen je sastanak sa poljoprivrednicima.

Pomoćnik ministra za poljoprivredu, Aleksandar Bogićević, kaže da je jedan od najvažnijih ciljeva obilaska gradova i opština u Srbiji da se ostvari što bolja saradnja lokalnih samouprava sa poljoprivrednim stručnim službama i resornim ministarstvom kako bi poljoprivrednici mogli da dobiju pravovremeno informacije i pomoć po bilo kom pitanju. On je ocenio da je u Pirotu stanje izuzetno dobro za razliku od pojedinih područja Srbije gde su poljoprivrednici prtepušteni sami sebi.

Bogićević kaže da je saradnja ministarstva sa Pirotom veoma dobra i da se to vidi i po rezultatima koji se postižu u poljoprivredi.

Pomoćnik gradonačelnika Pirota za poljoprivredu, Goran Popović, smatra da je sastanak bio konstruktivan i da mu je drago što je pomoćnik ministra za poljoprivredu mogao da se upozna sa radom poljoprivrednih stručnih službi i merama koje grad preduzima u cilju unapređenja proizvodnje.