Aleksa Gacev, na državnom prvenstvu Srbije u stonom tenisu, osvojio zlatnu medalju u singlu, srebrnu u dublu i bronzanu u mešovitom dublu

27. mart 2023. 09:41 Sport Pirot Plus Online

*Izvor stonitenis.org

Najvažniji domaći turnir za seniore i seniorke okupio je svega 31 igrača u muškom i 17 u ženskom delu. Brojke jesu male, ali u prilog jakom turniru ide podatak da su u obe konkurencije učestvovali svi iz TOP 10 na rang listama.

Prvi naslov šampiona Srbije osvojio je Aleksa Gacev, mladi srpski reprezentativac koji već nekoliko godina trenira i igra u Nemačkoj a deo je i pirotskog Radničkog.

Ključni momenat na putu do titule bio je njegov sedmi set protiv Dimitrija Levajca gde je uspeo da stigne prednost rivala od 9:2.

Uzlazna putanja u karijeri Gaceva može se prepoznati ne samo po ovoj tituli, već i po nastupima za seniorski tim Srbije gde je pokazao da se na njega u budućnosti ozbiljno može računati.

Vicešampion je Nikola Strugarević iz Crvene zvezde koji je nakon srebra na TOP-u 12 u decembru, sada još jednom završio među najboljima na domaćoj seniorskoj sceni. Polufinala i bronzane medalje domogao se igrač Banata Nemanja Đilas, a odličan rezultat ostvario je i Pero Tepić iz Temerin Ferocoop-a koji je takođe bio treći.

Titula najbolje igračice Srbije po treći put završila je u rukama Sabine Šurjan koja na domaćim turnirima igra u bojama Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Ona, ali i Lupulesku i Todorović, nisu imale previše vremena za odmor nakon pobede nad Luksemburgom a sve tri su nastupale u Subotici.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Šurjanova je ovog puta nadigrala Anetu Maksuti iz Novog Sada, dok su na deobi trećeg mesta završile još jedna članica najboljeg tima Srbije, Tijana Jokić, kao i Andrea Todorović iz novosadske Akademije 2018.

Prvaci države u svom gradu po prvi put su postali Stefan Kostadinović i Bence Bognar u igri parova. Pobednici ženskog i mešovitog dubla odbranili su titule osvojene prošle godine.

Osvajači medalja u igri parova:

Muškarci

1. Stefan Kostadinović/Bence Bognar (Spartak Infostud)
2. Aleksa Gacev/Nikola Grujić (Radnički Pirot/Grenzau)
3. Nikola Strugarević/Nikola Marinković (Crvena zvezda/Požarevac)
3. Dimitrije Levajac/Nemanja Đilas (Crvena zvezda/Banat)

Žene

1. Sabina Šurjan/Tijana Jokić (Vojvodina BG/Novi Sad)
2. Izabela Lupulesku/Dragana Vignjević (Unirea/Panonija)
3. Aneta Maksuti/Reka Bezeg (Novi Sad)
3. Katarina Gvozdenović/Anđela Menger (Domboš/Rapid)

Mešoviti

1. Dimitrije Levajac/Izabela Lupulesku (Crvena zvezda/Unirea)
2. Nikola Strugarević/Aneta Maksuti (Crvena zvezda/Novi Sad)
3. Aleksa Gacev/Dragana Vignjević (Radnički Pirot/Panonija)
3. Nemanja Đilas/Reka Bezeg (Banat/Novi Sad)

Preuzeto sa portala stonitenis.org