Aleksa Gacev i Nemanja Đilas prvaci Balkana!

05. septembar 2022. 12:35 Sport Pirot Plus Online

*Izvor: stonitenis.org

Balkansko prvenstvo za seniore održano je od 23. do 27. avgusta u Sarajevu. Tri medalje osvojili su srpski predstavnici u dublovima, jednu u ekipnoj konkurenciji, dok su pojedinačno završili bez odličja.

Najuspešniji iz redova Srbije bili su Aleksa Gacev i Nemanja Đilas. Ovaj par prikazao je fantastičnu igru i došao do naslova balkanskog šampiona

Put do zlata srpski igrači započeli su lakom pobedom nad Kalajom i Konijem iz Albanije u tri seta. Četvrtfinale protiv Grka, Antoniadisa i Čatziligaroudisa, rešili su u četiri seta, a jednako uspešni bili su u polufinalu nadigravši Istratea i Čiritu iz Rumunije. Bez izgubljenog seta Gacev i Đilas slavili su u finalu protiv još jednog rumunskog para, Soč/Čirita.

Vicešampionskom titulom okitili su se Ivor Katić i Tijana Jokić kod mešovitih parova.

Bez poteškoća prebrodili su mečeve šesnaestine i osmine finala, dok je četvrtfinale protiv Soč i Dragoman iz Rumunije bilo ozbiljan izazov. Nakon pet setova, par iz Srbije uspeva da se domogne mesta u četiri najboljih. Usledio je još jedan trijumf nad Rumunima, ovog puta u tri seta nad parom Čirita/Ćobanu za mesto u finalu. Više nisu mogli, pošto su u finalu poraženi u tri seta od Istratea i Diakonu (Rumunija).

Bronzana medalja pripala je Tijani Jokić i Dragani Vignjević u ženskom dublu.

Ekspresno su u osmini finala savladale par Lovrić/Mrđen iz Bosne i Hercegovine (3:0), a u borbi za medalju naišle su na Italijanke, Krisćione i Derkole. Bio je to još jedan susret u kome su igračice Srbije dominirale i lako upisale novu pobedu od 3:0. Za mesto u finalu poražene su od Ćobanu i Diakonu iz Rumunije u tri seta.

Ekipno, ženski tim Srbije osvojio je bronzanu medalju, dok su muškarci završili na osmom mestu.

*Autor: Milan Mirković
*Foto: BTTU
*Preuzeto sa sajta stonitenis.org