Aktuelni javni pozivi za priplodna grla i premije za mleko. Apel poljoprivrednicima da konkurišu za ramove za traktore

18. april 2024. 10:15 Privreda Pirot Plus Online

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla. Poziv je raspisan 15. aprila, i trajaće do 15. maja 2024. godine.
Ovim pozivom opredeljena su sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji, rekla je u izjavi za Portal Pirot Plusonline Vesna Manić, savetodavac za ruralni razvoj Poljoprivredne stručne službe Pirot.

U toku je i javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal godine, koji je otvoren do kraja aprila. Takođe u razgovoru smo podseetili poljoprivredne proizvođače da, preko Agencije za bezbednost saobraćaja, mogu da konkurišu i za zaštitne ramove za traktore. Vesna Manić je još jednom istakla pogodnosti koje pruža eAgrar za sve poljoprivrednike, u svakom trenutku.