Ako birokratiji u Radničkom Pirot tokom godine nije smetao Stadion u korovu, smeće na sve strane, "miomirisi" iz toaleta i kupatila, propale tribine, onda – NIŠTA! Toliko vrede !!!

07. avgust 2019. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Povratak Radničkog u Prvu ligu smatrao sam izuzetno značajanim za Pirot i Piroćance. Razloga ima mnogo i ko ih je razumeo, shvatio je kakav će publicitet Pirot dobiti. U medijima, u gradovima gde Radnički bude igrao, medju zainteresovanim firmama koje će možda hteti da ili ulažu u Radnički, ili sklapaju marketinške ugovore...

Znajući sve to, s obzirom na dugodišnje iskustvo, smatrao sam da se treba pripremiti, organizovati u svim segmentima. Ono što je napredovalo uz mnogo muka i truda, zahvaljujući pre svega Marku Vidojeviću i jedno vreme predsedniku Zoranu Nikoliću je nastojanje da se obezbedi kvalitetan tim. Taj problem, s obzirom da je Vidojević potpuno sam, još uvek nije do kraja rešen.

Pisao sam da je potreban, pored ostalog i zbog toga, direktor Kluba, da je neophodna sednica Skupštine Kluba jer Radnički nema Upravu, da je potrebno postaviti Klub na savremenim osnovama. Prestrojiti se!

Proteklih mesec dana i slikom i rečima pokazivao sam u kakvom ruglu je Gradski stadion. Korov na sve strane, neuredjeno, neuslovno.

Nedavno je došla Komisija iz Beograda i "ostavila" 18 primedbi koje je trebalo rešiti.

Sramotna je i neistinita (postoji još konkretniji izraz) informacija iz Radničkog da je Stadion kraj Nišave spreman čak i za superligaške utakmice. Kakva neistina. Da ironija bude veća, OTAC I SIN, po zanimanju "novinarski trgovci" prenosili su izjave čoveka kome kada izmišlja ništa nije sveto.

Prvi put sam video da se jedan visokotiražni list bavi samo Pirotom kada su u pitanju rezultati rada Komisije!!! Sličan tekst nisam pročitao kada su u pitanju drugi klubovi Prve lige. Da li je to "Operacija" spašavanja čoveka koji ne govori istinu!

Da iz Radničkog često izlaze kontradiktorne informacije uverili smo se danas. Bio sam na Stadionu kraj Nišave.

Sreda , 7. avgust, 10 časova !

Sa Bobanom Tolićem razgovarali smo na glavnom terenu Gradskog stadiona.

Ušli smo i u svlačionice, kupatilo, osećali su se "miomirisi" iz toaleta .

U "zdravom telu zdrav duh"!

Kako li se umorni fudbaleri osećaju tamo. Čudi me da ovi "higijenski uslovi" nisu zasmetali članovima Komisije. Ili su imali tampone, ili su izbegavali neke prostorije. Dodajem, vešeraj, prostoriju za protokol...

Eto smatrao sam da je ovo trebalo da znate. Ustvari da znate ISTINU . Uz to, znao sam da će Komunalc, da će Boban Tolić , ponovo morati da reaguju.

Ako ovaj korov i neuredne prostorije nisu smetale čioveku koji prima platu da Radnički bude u svemu primeran, onda – NIŠTA! Ako su se iz dana u dan održavali treninzi, igrale utakmice, deca svih uzrasta "odgajala" i vaspitavala u korovu i smrdljivim toaletima, onda zaista NIŠTA. A to ništa jer mera za vrednost onih koji lutaju ne znajući šta im je sve posao, upravo to – NIŠTA

A, da vam kažem, video sam tog lika s kravatom kako se zavalio u fotelji čistih, svetlih, uredjenih prostorija na "Čika Dači"

Nije mu bilo neprijatno kada se vratio! Uostalom on slabo dolazi na Stadion. Ne meša se u svoj posao. Nije ga bilo ni danas dok su radnici Komunalca na 35 stepeni uredjivali Stadion. Umesto da se svakodnevno brine o tome ! Piše tekstove i svoje izjave za neki portal i Večernje novosti i sedi u hladovini svog života. Dok je takvih, Stadion i još mnogo toga u Radničkom biće tako!!

Žao mi ovih radnika Komunalca koji će ovih dana, do subote, po najvećoj vrućini, morati da rade , kako bi nam u subiotu ne bi bilo neprijatno, kad nam dodju gosti!!