Akcija "Očistimo Kej" u subotu, 16. septembra. Poziv građanima da se uključe, farbaće se klupe i čistiti zelene površine

13. septembar 2023. 11:45 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pod pokroviteljstvom Grada Pirota, a u organizaciji Saveta za zdravlje i Saveta za zaštitu životne sredine, organizuje se akcija „Očistimo Кej“. Akcija se sprovodi u okviru jedne od najvećih ekoloških kampanja u svetu „Očistimo svet“. Održava se svake godine, trećeg vikenda u septembru mesecu. Želimo da svojim primerom damo doprinos podizanju ekološke svesti naših građana i popravljamo stanje životne sredine oko sebe.

U akciji se planira farbanje klupa i čišćenje zelenih površina od Velikog mosta do završetka Кeja prema Poljskoj Ržani. Učestvuju učenici srednjih škola, nastavnici, udruženja građana, mesne zajednice, odbornici Skupštine grada, funkcioneri i zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima.

Pozivamo i sve zainteresovane građane da nam se pridruže. Akcija se održava 16.09.2023. godine i počinje u 9 časova, okupljanjem svih učesnika kod Ljubavnog mosta sa pazarske strane.

Savet za zdravlje grada Pirota
Savet za zaštitu životne sredine grada Pirota