Akcija "Očistimo Kej" održana u okviru globalne kampanje "Očistimo svet". Predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, ustanova, škola, učenici čistili Kej i farbali klupe

16. septembar 2023. 12:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pod pokroviteljstvom Grada Pirota, a u organizaciji Saveta za zdravlje i Saveta za zaštitu životne sredine, danas pre podne organizovana je akcija  „Očistimo Кej“.

Akcija se sprovodi u okviru jedne od najvećih ekoloških kampanja u svetu „Očistimo svet“. Održava se svake godine, trećeg vikenda u septembru mesecu. Želimo da svojim primerom damo doprinos podizanju ekološke svesti naših građana i popravljamo stanje životne sredine oko sebe, rekla je Milena Dimitrijević, predsednica Saveta za zdravlje

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota kaže da su u okviru obeležavanja stogodišnjice Keja organizovane mnogobrojne akcije, među kojima je i ova.

Naš cilj je utičemo na ljude da vode računa o Keju, koji je biser našeg grada i koji se iz godine u godinu sve više širi i uzvodne i nizvodno.

U akciji su učestvovali  učenici srednjih škola, nastavnici, udruženja građana, mesne zajednice, odbornici Skupštine grada, funkcioneri i zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, ali i naši najmlađi sugrađani.

Kuriozitet je da su prolazeći Kejom migranti na poziv naših sugrađana i sami uzeli četke i farbali klupe