Akcija dobrovoljnog davanja krvi

15. januar 2013. 14:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zavod za transfuziju krvi Niš i Centar za transfuziju Pirot u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta, u četvrtak 17. januara, organizuju akciju doborovoljnog davanja krvi. Dr Milan Petrović, iz Zavoda za transfuziju krvi Niš, kaže da je neophodno organizovati ovakve akcije u cilju obezbeđenja dovoljnih količina krvi.

-Napomenuću da je za organizaciju svake akcije potreban veliki angažman i rad na terenu, propaganda, motivacija, obilazak ustanova kako bi obezbedili dovoljan broj davalaca. Samo ako obezbedimo dovoljne količine krvi u toku akcije mogu da se pokriju potrebe za one kojima je krv neophodna u datom trenutnku kada im je hitno potrebna – kaže doktor Petrović

Načelnica Centra za transfuziju Pirot, doktorka Milica Igić, kaže da se zajedničke akcije u gradu organizuju kako bi se omogućio pristup svim dobrovoljnim davaocima.

-Ove zbirne akcije imaju za cilj da omoguće ljudima, koji ne mogu da dođu do Centra za transfuziju, da se uključe u akciju – kaže doktorka Igić.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe u Jevrejskoj ulici u periodu od 9 do 15 časova.