AHA Mura - Prvi maj nastavlja da radi

26. maj 2014. 13:46 Privreda Pirot Plus Online

U petak 23. maja u Okružnom privrednom sudu u Murskoj Soboti, Slovenija, uveden je stečajni postupak za preduzeće AHA MURA d.o.o. iz Murske Sobote.

AHA MURI PRVI MAJ d.o.o. Pirot, za sada nastavlja sa normalnim radom.

U cilju traženja najboljeg rešenja za novonastalu situaciju i budućnost fabrike, danas je održan sastanak menedžmenta preduzeća i predstavnika reprezentativnih sindikata.

Predlog rešenja će biti gotov do kraja ove nedelje i biće predstavljen ministru za privredu, na sastanku na kojem će pored rukovodstva preduzeća biti prisutni i predstavnici reprezentativnih sindikata.

Rukovodstvo apeluje na radnike da svojim ozbiljnim odnosom prema radnim obavezama daju puni doprinos u rešavanju novonastale situacije, a pre svega na očuvanju kupaca, što je garancija očuvanja radnih mesta i Fabrike.

Rodoljub Ćirić, predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Opštine Pirot, smatra takodje, da je veoma važno nastaviti započete poslove pogotovo što postoji obezbedjen posao za duži vremenski period. Medjutim, neophodno je preispitati i obeveze vlasnice slovenačke kompanije iz kupoprodajnog ugovora.

- Treba proveriti da li je investirano u skladu sa ugovorom. Postoje osnovane sumnje da se nije postupalo u skladu sa ugovorom I da je to najverovatnije dovelo do problema sa kojima se sada suočavaju radnici u Pirotu - kaže Ćirić.

Danas i sutra će u Beogradu biti održani novi sastanci kojima će prisustvovati i predstavnici republičkih sindikata, rekao je Portal Plis radija, finansijski direktor Prvog maja, Slaviša Svilarov, koji je upravo otputovao za Beograd.