Advokati počinju sa radom sutra!?

22. januar 2015. 08:30 Društvo Pirot Plus Online

Advokati već u petak mogu u sudnice najavljuju pojedini mediji, a prema rečima Jasmine Vidanović, predsednice Advokatske zajednice Pirot, advokati najkasnije od ponedeljka počinju da rade. Da li će sa radom početi u petak ili ponedeljak zavisi od odluke Upravnog odbora advokatske komore Srbije koji zaseda danas, rekla je Vidanovićeva.

Ono što se promenilo tokom protesta jeste da su advokati izdejstvovali da ponovo mogu da sačinjavaju ugovore i umesto u sudu ugovore će overavati javni beležnici.

Vidanovićeva ističe da ono što je bitno, a još uvek nije promenjeno, je da 60% od notarske tarife građani treba i dalje da plate kod javnog beležnika.

- To je jedino pitanje koje do sada nije rešeno i jedina sporna dilema. Postignut je dogovor, dobili smo bitku, ali rat još uvek nismo dobili. Na poslednjem sastanku se glasalo i ubedljivom većinom izglasan je sporazum. Posle toga na Konferenciji doneta je odluka o prekidu protesta, ali uslovna odluka dok zakoni ne stupe na pravnu snagu. Zakoni su usvojeni, predsednik države Toma Nikolić potpisao je ukaz o proglašenju zakona i nama ostaje samo da ispoštujemo ono što smo rekli, objasnila je Vidanovićeva.