Advokati, konačno, prekidaju protest?

15. januar 2015. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

Skupština advokatske komore Srbije zakazana je za petak, 16. januar, ali će pre Skupštine biti održana konferencija advokata, rekla je Jasmina Vidanovic, predsednica advokatske zajednice Pirot. Kako je Vidanovićeva objasnila Skupština je zakazana za 13 sati, ali će neposredno pre toga, u 11 sati, biti održana konferencija advokata na kojoj mogu da prisustvuju svi advokati. Konferencija ne može da donosi odluke, ali može da predlaže i preporučuje, zaključuje što će se kasnije razmatrati na Skupštini advokata.

Vidanovićeva od sutrašnje Skupštine očekuje konačno donošenje uslovne odluke o kraju protesta.

- Posle četiri meseca protesta sutra bi Skupština trebalo da konačno donese odluku o tome da li se prekida protest i kada ćemo početi da radimo. Važno je naglasiti da ćemo najverovatnije čekati da se izmene zakonski propisi u Srbiji, pa tek onda da počnemo sa radom. Prema tome, očekujemo uslovnu odluku o kraju protesta, kaže Vidanovićeva.

Objašnjavajući zbog čega uslovnu odluku Vidanovićeva kaže da je to zbog toga što je poljuljano poverenje u institucije, u državu, pa će najverovatnije sačekati da se zakonski propisi izmene, pa onda početi sa radom.

Tokom ovih meseci advokati su bili veoma jedinstveni na čemu su im zavideli i prosvetari, i zdravstvo, i policija, nažalost, poslednjih dana se pojavljuju advokati koji su protiv sporazuma i koji bi i dalje da protestuju. Vidanovićeva je izrazila nadu da će rukovodstvo i predstavnici advokata doneti pravu odluku, prihvatljivu i za advokate i za građane, ali i za državu.