Advokati i ministar Selaković danas o notarima

11. decembar 2014. 09:02 Društvo Pirot Plus Online

Ministar pravde Nikola Selaković i predstavnici Advokatske komore Srbije na sastanku u sredu uveče u Beogradu nisu postigli dogovor o zahtevima advokata koji skoro tri meseca štrajkuju, pa će razgovore nastaviti danas. Ministarstvo pravde saopštilo je da su advokati informisani da će jedan od zahteva advokature, koji je u vezi s poreskim propisima, biti danas rešen, usvajanjem izmena propisa na redovnoj sednici Vlade Srbije.

Kako je navedeno, jedan od zaključaka sa sastanka jeste i da se formira telo sastavljeno od predstavnika Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde koje će u kratkom roku razmotriti i definisati izmene zakona, medju kojima i o javnom beležništvu.

Nakon sastanka koji je trajao više od četiri sata u zgradi Vlade Srbije ministar Selaković je obavestio advokate da će pitanje paušalnog oporezivanja danas biti rešeno usvajanjem izmena propisa na sednici Vlade Srbije.

Pitanje poreza biće rešeno tako što će iznos paušalnog poreza advokatima u ovoj godini biti povećan za 10 odsto u odnosu na 2013. u skladu sa zahtevima advokature.

U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da je na sinoćnjem sastanku dogovoreno da se razgovor o ostalim otvorenim pitanjima nastavi u četvrtak popodne u prostorijama Ministarstva pravde.

Obe strane su se saglasile da je za rešenje problema značajno postaviti vremenska ograničenja jer je u najboljem interesu građana da se do rešenja dođe u najkraćem periodu, dodaje se u saopštenju.

Skupštinu planiranu za 11. decembar AKS je juče odložila za 22. decembar, kako bi imala vremena da razmotri moguće ishode pomenutog sastanka.