Aca Božić: Nova škola do Nove godine

20. novembar 2017. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

U programu Modernizacija škola koji sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tehničkoj školi je odobren projekat za rekonstrukciju i nadgradnju škole. Radovi su počeli početkom marta, a prvi rok za završetak bio je 1. septembar. Zbog obimnosti i ozbiljnosti radova već dva roka za završetak su prošla, kaže direktor Škole, Aca Božić. Na ove radove čekalo se tri godine i prema planu Projekta nadgrađeno je 800 kvadrata iznad radionica i sportske sale, a svaki deo škole biće dostupan osobama sa invaliditetom.

U izjavi za Portal Plus onlajn direktor Aca Božić danas je rekao da se polako nazire kraj i da bi trebalo da svi poslovi budu završeni do Nove godine. Što se spoljašnjih radova tiče nedostaje još deo fasade, a unutar škole rade se instalacije, keramika, podovi i ostali finalni radovi, naveo je Božić.

Ovom prilikom Božić je čestitao kolektivu, posebno deci i roditeljima koji su tri meseca strpljivi i podnose lošu organizaciju i privremena rešenja zbog izvođenja radova.

Ukupna vrednost Projekta je 350.000 evra.

Inače, imali smo čast da poslednji put razgovaramo sa Acom Božićem, kao direktorom Tehničke škole. Naime, Aca Božić, koji je i kao profesor i kao direktor ostavio dubok trag u ovoj školi koja je za vreme njegovog rukovođenja postala jedna od najcenjenijih u Srbiji, odlazi za dva dana u penziju.

Čestitamo i neka je sa srećom!