Zastoj u realizaciji Star projekta

06. septembar 2012. 11:45 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Iako je bilo najavljeno da će do kraja avgusta početi radovi na sanaciji putnog pravca od Gostuše do Belskog trapa I izgradnji mosta u samom selu, došlo je odredjenih zastoja na relaciji Ministarstvo poljoprivrede – izvodjač radova, kaže Vidojko Panajotović, pomoćnik predsednika opštine za saradnju sa Vladom Srbije. Sredstva u iznosu od 45 miliona dinara obezbedjena su preko Svetske banke, u okviru Star projekta. I pored činjenice da je reč o značajnom I vrednom projektu, ukoliko se dinamika ne ispoštuje, sredstva će morati da se vrate investitoru, kaže Panajotović.

- Rok za izgradnju je do kraja decembra, s tim što je Svetska banka voljna da produži rok za mesec ipo dana. Medjutim ukoliko se uskoro ne nadje rešenje problema i radovi ne krenu, neće biti završeni ni u dodatnom roku. Moramo da učinimo sve da ta sredstva iskoristimo na najbolji mogući način, s obzirom da se radi o donaciji, a ne o kreditu, kaže Panajotović.

U toku su radovi na sanaciji putnog pravca kroz naselje Gnjilan. Vrednost ovih radova je preko sto miliona dinara. Saniraće se deo u dužini od oko 2 km, uz adekvatno uredjenje trotoara I ulične rasvete.