Završen jesenji deo prvenstva! Možda će na kraju i to biti važno! Deset timova sa istoka i šest sa jugoistoka! Da li će trka biti “neizvesna”!?

22. novembar 2021. 11:07 Sport Pirot Plus Online

Zona istok

15. kolo

Pirot: Tanasko Rajić – Jedinstvo  3:0  (2:0)

Tanasko Rajić: Petrović, Nikolić,  V.Filipović, Ćirić, Pejčić, Krstić, Antić,  Vasić (Mančić), Ignjatović, Manić, Lz. Filipović (Džunić)

Rezerve: R.Petrović, Mančić, Pešić, Džunić, Micić

Jedinstvo: A.Stanković, Petković, Lk.Filipović, Cvetković, Sokolov,  Kostić, Đorđević, Selimović, Milošević, Potić, Kostić.

Rezerve: B.Stanković, Mijić, Mr.Nikolov,  Ml.Nikolov, Ivanović

Strelci: 1:0 Nikolić u 26;  2:0 Vasić u 44 min. 3:0 V.Filipović u 90.min.

Sudije:  Stefan Denčić, Andrija Nikolić, Anđela Velev (Pirot)

Poslednja utakmica ove jeseni – pa derbi! Iako je fudbalerima već bilo dosta fudbala, ovaj meč se iščekivao sa posebnim interesovanjem jer su oba tima u ovom prvenstvu postigla dobre rezultate.

Pre početka utakmice akteri derbija i gledaoci minutom ćutanja  odali su poštu  Višeslavu Rančiću, Skobalju, koji je u Jedinstvu dugo igrao, bio trener i član Rukovodstva.

Veliku pažnju ovaj meč izazvao je i među ljubiteljima fudbala!  Meč dva lokalna rivala pratilo je nekoliko stotina gledalaca

Prvi minuti bili su u znaku fudbalera Jedinstva. Njihovi pokušaji završavali su se na šesnaestercu gde je Stefan Ćirić svih 90 minuita igrao možda i svoiju najbolju igru  za “topdžije”.

Kako je vreme odmicalo, domaćin je bio bolji. Gledali smo veoma dobru i korektnu igru. Jedan sudar dvojice igrača  izazvao je reakcije, ali je sve to brzo zaboravljeno.

Nemanja Nikolić, koji je zaista dobro igrao u ovoj sezoni, postigao je jedan od najlepeših golova ove sezone. Iz teške pozicije sa desne strane  poslao je loptu u suprotni ugao golmana Stankovića.

 Nikola Vasić je takođe, na efektan način povećao na 2:0.

Fudbaleri kandidata za  prvo mesto i u nastavku delovali su sigurnije. Ekipa Saše Mitića preko dvojice veoma dobrih napadača, Željka Miloševića i Jovana Đorđevića, često je ugrožavala gol odličnog Darka Petrovića, ali je čuvar mreže uz asistenciju odbrane  domaćih koju je predvodio sigurni Stefan Ćirić, uspevala da zaustavi sve akcije.

Sigurnu pobedu ekipe trenera Bojana Panajotovića začinio je lepim golom, talentovani Veljko Filipović  u poslednjem minutu.

Na kraju ove polusezone, samo jedan utisak, ostalo ćemo detaljnije.

Juče popodne, tokom utakmice Radnički – Budućnost dobio sam informaciju o toku utakmice u Boru, gde je Dunav pobedio!

Znam da će biti komentara, ali, nek bude rečeno sada, na sedam meseci pre kraja prvenstva, na osnovu svih informacija koje imam, mnogi tipuju da će Dunav Prahovo osvojiti prvo mesto.

Baš bih voleo da su ovo rekli loši prognozeri i ljudi koji nisu baš u toku sa svim  “sitnicama” u ovoj Zoni.

Tek neka bude rečeno!

Za svaki slučaj!

.............................................................................................

Zona Istok

15. kolo

Kobišnica: Sloga – Zvezda Blato   7:1 ( 3:0)

Zvezda: Stojanović, Đorić, Ćirić, Kostić, Taskov (Stamenkov),Stanimirović (P.Kostić ), Jovanović (Popović), Stanković, Jovanović, Đigov, Stefanović (Dinčić)

Rezerve: Dinčić, Kostić, Stamenkov, Popović

Jedini gol za Blačane postigao je Stanimirović u 47.minutu

Foto : Dalibor FK Zvezda

.................................................................................................