Pobednik 8. Sajma pirotske peglane kobasice Aleksa Džunić i „Kada padne prvi sneg“

25. januar 2020. 17:09 Društvo Pirot Plus Online

Na Sajmu pirotske peglane kobasice ove godine učestvovalo je četrdeset ekipa koje su se predstavile ovim izuzetno kvalitetnim pirotskim proizvodom i jedinstvenim u svetu. Kao svake godine učestvovalo je nekoliko proizvođača sireva i kačkavalja, kao i  vinarija i proizvođača rakije. Pored izuzetnog kvaliteta pirotske peglane kobasice, što ćemo kasnije čuti od predsednika žirija, Sajam je ove godine izuzetno posećen. Već prvog dana više od deset hiljada ljudi posetilo je sajam. Gužva nije jenjavala ni posle proglašenja pobednika.

Sajam pirotske peglane kobasice nikada nije prošao bez proizvođača sireva, kačkavalja , vina i rakije. Pored „Peglane“ kupovali su se i ovi proizvodi.

Sajam pirotske peglane kobasice otvorio je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić. Pozdravljajući prisutne izrazio je veliko zadovoljstvo posećenošću Sajma i time da je iz godine u godinu sve bolji.

Mnogobrojnim posetiocima obratili su se i poznati srpski glumci, prošlogodišnji promoter, Marko Gvero, i sadašnji, Boris Milivojević.

Predsednik žirija, dr Aleksandar Lilić, je istakao da je kvalitet peglane kobasice bio ujednačen i da je to zapravo najveći pokazatelj da se ovaj pirotski proizvod izrađuje po istoj recepturi koja garantuje kvalitet, a da samo nijanse odlučuju o najboljima. Ove godine prvo mesto osvojio je Aleksa Džunić – ekipa „Kada padne prvi sneg“, drugo Milan Savić – ekipa MM, i treće Nenad Zlatković- ekipa „Zlatorog“ . Sledi obraćanje doktora Lilića i uručenje nagrada.

Zabeležili smo i komentare nagrađenih, prvoplasiranog, Alekse Džunića, drugoplasiranog, Milana Savića i, trećeplasiranog,Nenada Zlatkovića.

Najiskusniji proizvođač pirotske peglane kobasice na ovogodišnjem Sajmu je Vlajko Kostić iz ekipe "Pahuljica" kome je uručeno posebno priznanje.

Sve popularnija muzička grupa „Kal“ uveseljavala je prisutne. Svojim kvalitetom i neposrednošću izmamili su, pored burnih aplauza, čak i bakšiš što je neuobičajeno za ovakve nastupe, ali, verijemo, to samo govori o dobroj atmosferi i raspoloženju ljudi.