Štab za vanredne situacije: Kanal Rogoz i dalje najkritičnija tačka! Zamućenje izvorišta Krupac! U Tijabari uredno snabdevanje vodom

11. januar 2021. 16:50 Društvo Pirot Plus Online

Povodom trenutne situacije i velikih poplava koje su se desile u Pirotu i okolini, danas su se medijima i gradjanstvu obratili predstavnici Štaba za vanredne situacije. 

Kako je rekao Vladan Vasić, komandant štaba, po nezvaničnim informacijma, palo je 80 litara kiše po metru kvadratnom u prethodna dva dana, a slične padavine i probleme koje su izazvale, ne pamte se od 2007.godine. Sva javna preduzeće su na terenu od sinoć i pokušavaju da saniraju štetu. Poplavljeni su uglavnom podrumi i dvorišrta u mnogim domaćinstvima u naseljima Rogoz, Kavak, selu Barije Čiflik i Prisijanskom Naselju. 

Kako je rekao Vasić, zabeleženo je i veliko zamućenje vode na izvorištu Krupac, ali i da je crpna stanica Berilovac "položila ispit", pa gradjani Tijabare ne treba da brinu, vodosnabdevanje u gradu je u najboljem redu.

Životi ljudi nisu ugroženi, a materijalna šteta će biti primetna. 

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika rekao je da su svi raspoloživi resursi na terenu od ranih jutarnjih sati  i da su intervencije već izvršene u delu sela Barije Čiflik, na putu za Rasnicu, Poljskoj Ržani, a da su u naselju Rogoz intrevenciji i dalje u toku. 

Sreten Savov, član Štaba za vanredne situacije rekao je da su noćas, polse ponoći, prvi put intervenisali u Rogozu. Problemi su se danas javili i u selima Blato, Berilovac i Izvor.