„Regionalna deponija“ Pirot počela uređenje keja

14. maj 2020. 12:44 Gradska hronika Pirot Plus Online

Osnovna delatnost JKP „Regionalna sanitarna deponija“ Pirot jeste upravljanje neopasnim komunalnim otpadom. Ali, po prirodi posla, jedan od najvažnijih zadataka jeste i briga o svom okruženju i, uopšte, životnoj sredini. Pirotski „Komunalac“ i „Soprtski centar“ redovno održavaju najfekventniji deo prelepog pirotskog šetališta, keja na Nišavi, a „Deponija“ je pokrenula inicijativu da, u saradnji sa lokalnom samoupravom, počne održavanje keja i rečnog korita od železničkog mosta do Poljske Ržane.

Radovi su počeli pre nekoliko dana kaže, Božidar Božilović, poslovođa u Regionalnoj deponiji. Cilj je da se permanentno održava šetalište prema Poljskoj Ržani i rečno korito jer se i ovaj deo keja sve više koristi u sportsko – rekreativne

Ali, s obzirom da upravo na ovom prelepom delu Nišave i pored puta do Gradskog kupališta se iznova i iznova stvaraju divlje deponije, što je potpuno neshvatljivo da se neko usuđuje da na takvom mestu odlaže šut i prođe bez sankcija, pirotska Deponija je odlučila da u saradnji sa Komunalcem i loklanom samoupravom ukloni sve divlje deponije.

Slobodan Jovanović, jedan od poslovođa u pirotskoj Deponiji, kaže da sledi najpre popis ovakvih smetlišta i postepeno uklanjanje.