"Priča teče dalje, i pričanju kraja nema..." - Gimnazija Pirot obeležava 143 godine rada

22. oktobar 2022. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Povodom 143 godine postojanja i rada u Gimnaziji Pirot ovih dana realizuju se brojne aktivnosti koje su pripremili učenici i profesori.

Danas je u Svečanoj sali upriličena i Svečana akademija „Priča teče dalje, i pričanju kraja nema“. Gosti iz lokalne samouprave, Pirotskog upravnog okruga i brojnih ustanova u gradu uživali su u umetničkom programa koji su izveli učenici, a pripremili Aktiv profesora srpskog jezika i književnosti, Aktiv profesora stranih jezika i Aktiv profesora umetnosti.

Ovom prilikom uz prigodan govor goste je pozdravila direktorka škole, Ivana Kostadinović.

Povodom 143. rođendana škole, kao znak poverenja i zahvalnosti za svu podršku školi i učenicima Gimnazija je dodelila zahvalnicu Gradu Pirotu i Kompaniji Tigar tajers.

U ime Grada zahvalnicu je primio Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, koji se takođe obratio prisutnima.  

Pored ostalih aktivnosti povodom Dana škole organizovani su i nagradni konkursi za učenike. Prema planu obeležavanja godišnjice škole u ponedeljak će na Svečanoj akademiji za učenike biti uručene nagrade najboljim učesnicima konkursa, a danas je direktorka škole navela u kojim kategorijama i koji učenici su bili najbolji.

Ovim se ne završava obeležavanje godišnjice postojanja i rada Gimnazije. U utorak će biti održana radionica na fracuskom jeziku, u sredu će učenici održati književno veče „Jer pripovedač i njegovo delo ne služe ničem ako na jedan ili na drugi način ne služe čoveku i čovečnosti“, a u petak, 28.oktobra biće organizovana humanitarna akcija Đačkog parlamenta, prikupljanje voća, povrća i zdrave hrane za korisnike Crvenog krsta.