"Preduzimljiva i svoja" - Radionica za osnaživanje žena na profesionalnom i društvenom planu

04. septembar 2020. 10:55 Društvo Pirot Plus Online

U sali Skupštine grada organizovana je radionica pod nazivom “Preduzimljiva i svoja”, namenjena ženama koje žele da bolje upoznaju sebe, razumeju različite uticaje koji ih sputavaju, nauče kako da im se odupru i zastupaju svoja prava i potrebe i tako omoguće kvalitetnije i ispunjenije življenje. Radionicu organizuju Etno mreža i Grad Pirot u saradnji sa NALED-om i uz podršku ambasada SAD-a i Kanade.

Violeta Jovanović, predsednica Etno mreže i izvršna direktorka NALED-a, kaže su među polaznicama žene iz javne uprave, zanatskih udruženja, ali i civilnog društva sa kojima će raditi psiholozi. Ovom prilikom, dodala je predsednca Etno mreže, oni traže žene koje žele da se profesionalno bave ćilimarstvom, s obzirom da će posle ove radionice biti organizovana i obuka o tkanju ćilima za deset žena. Sve ove aktivnosti se paralelno sprovode u Pirotu, Somboru i Novom Pazaru.

Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada, pozdravila je prisutne i istakla da ženama često nedostaju hrabrost i samopouzdanje da svoje ideje pretoče u stvarnost i očekuje da polaznice danas ponesu znanja koja su im potrebna.

Učesnice današnje radionice dobiće sertifikate o završenoj obuci, ali i mogućnost za učešće u sledećoj fazi projekta sa Etno mrežom, a to je obuka o tkanju za deset žena koje žele da se profesionalno bave ćilimarstvom.