"Posadi svoj hlad" - Podeljene sadnice belog javora u centru grada

09. april 2021. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

Na centralnom gradkom trgu ispred Doma kulture, danas je podeljeno 100 sadnica belog javora našim gradjanima u okviru akcije „Posadi svoj hlad“ .

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, i Grad Pirot se pridružio akciji, kao i Regionalna sanitarna deponija Pirot. 

Ova akcija se organizuje u celoj Srbiji i obuhvata javnu podelu 30.000 sadnica belog javora.

Kako je rekao Sreten Savov, član gradskog veća, akcija je od velikog značaja jer nas podseća da treba voditi računa o zaštiti životne sredine, pa je logčno da grad Pirot podržava ovakve akcije. 

Ispred Regionalne sanitarne deponije Pirot, prisutnima se obratio Nenad Djordjević, izvršni direktor, koji je najavio još jednu, tradicionalnu akciju koju će organizovati ovo preduzeće u narednom periodu.

Ove sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. 

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena ime i datum sadnje.