“Pismo” iz Valjeva! Tako to pišu oni koji vole …

14. januar 2021. 20:47 Sport Pirot Plus Online

Dragan Ilić je moj dobar drug. Kolega. Valjevac. Nadimak sve govori – Ikona!

 Prvi put smo se sreli one godine kada je Radničkom u Valjevu protiv Metalca bila potrebna pobeda za plasman u Prvu ligu. Ono kada je Cvele iz peterca promašio "zicer", a utakmica se završila nerešeno. Nama je samo pobeda valjala.

Ikona i ja sedeli smo u teskobnoj kabini podignutoj kao osmatračnica na grede. Brzo smo se razumeli da smo "ludaci" svog posla da ginemo za svoje, da volimo taj  mikrofon, "haos" na terenu, neizvesnost. Da se ne bi sudarali, javljao se on svojima, potom  ja Piroćancima.

Od tada se znamo, poštujemo. Družimo! Imamo zajedničkog prijatelja  Veljka Krstića, našeg Felju!

Kada smo otvarali Radio Sport plus, tako se u početku  zvao, Ikona je došao iz Valjeva.

Evo ga, drži mog unuka Andriju u rukama!

Zajedno smo članovi Udruženja sportskih novinara Srbije. Kada mi je ono Marko Marković 2008. godine na svečanosti u prelepoj Sali UNS-a, uručivao nagradu za životno delo, moj drug "po muci i ljubavi" Dragan Ilić, došao je u Beograd.

Sretali smo se na mnogim skupštinama Udruženja sportskih novinara i uvek bili  buntovnici protiv privilegovanih novinara i novinarčića iz glavnog grada.

Ikona je, kao i ja bio u nemilosti, i on je kao i ja otišao iz Radio Valjeva kome je decenijama poklanjao dušu.

Ikona danas, kao i ja ima Portal. Za razliku od mene, okrenuo se samo sportu. Ja se bijem s vetrenjačama u mnogim delovima čudnog života.

I zašto o Draganu Iliću?

    Zvao sam ga maločas i naljutio se . Očekivali smo ga Felja i ja sutra uveče.  Metalac dolazi dan ranije! Da bude naš gost. Da se konačno ponovo vidimo  na našem terenu! Da kao i uvek, "razvalimo"  neke teške teme. Da zamezi, popije domaću, da mu pokažemo da je bolja od valjevske šljivke i da ga "razbijemo" kod Milče u Konaku onako, sve po redu!

Mnogo mu, kaže, da ga nema dva dana u Valjevu. Bio sam ljut, ali sam ga razumeo. Gde bih ja to isto mogao.

 I na kraju, ili na početku osnovnog razloga, Dragan mi je maločas poslao tekst koji me uzdrmao. Piše "ludak" na sličan način kao ja! Ista nam "krvna grupa"!  S tim što je njemu košarka u srcu, ja ljubav delim, fudbal i košarka!

   Znam da mnogi "naučnici", posebno oni kritičari kod "Kengura" kritikuju moj način pisanja izveštaja. I ono u prvom licu. Ali znam isto, da moje tekstove, kao njegove  tamo, čekaju, "gutaju" mnogi. Znam da Đonlićeva majka ne spava dok se na Portalu ne pojavi izveštaj, Rašketova, Sanelovi…

Kad Ikona objavi ima težinu, kao da ga je Bog prekrstio! Blagoslovio!

Evo, prijatelji, ovako voli Metalac i ovako poštuje Pirot, moj dobri drug Dragan Ilić, nadimak o njegovom poslu sve govori .

 On je Ikona, ja sam  sam samo Neša Paun!

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO VALJEVSKI U KRALJEVU   LINK