"Pirotski zatvor" ili "Kolariću paniću, pletemo se samiću, sami sebe zaplićemo, sami sebe otplićemo…"

16. jun 2020. 13:57 Gradska hronika Pirot Plus Online

Posle informacije o zatvaranju Pritvorske jedinice u Pirotu, prvog juna ispred zgrade razgovarali smo sa Sonjom Nešić, višim javnim tužiocem i Srdjanom Mitićem advokatom. Neki dan kasnije i sa Zoranom Manićem, predsednikom Višeg suda.

Posle današnjeg mejla u kojem nas  je Zorica Radovanović, PR u Ministarstvu pravde, obavestila da nema odluke o zatvaranju Pritvorske jedinice u Pirotu, danas smo ponovo, na istom mestu,skoro u isto vreme razgovarali sa Sonjom Nešić i Srdjanom Mitićem.

Ono što su oni rekli, odslikava na praktičan način posledice svega što se dogodilo. Ne možemo, zaista da kažemo, da je neko doneo odluku da se pirotski "Zatvor" "uhapsi", već je ta nezvanična informacija "realizovana" na jednostavan način, sve iz Pritvorske jedinice je odneto.Osim kreveta.

Evo izjava Sonje Nešić i Srdjana Mitića. Bio je to veoma jasan razgovor, koji će nadamo se poslužiti i odgovornima "gore" u Beogradu. Šta se ustvari desilo i šta je sve ovo uradilo?

Na kraju, nije tačna moja informacija da u "zatvoru" nema nikoga. Danas sam video troje ljudi koji tamo rade i kada sam se pojavio otišli su. Video sam i čoveka u uniformi, mislim da nije policajac, koji je brže bolje zatvorio gvozdenu kapiju i ušao unutra.

Evo i strofe iz pesme koju smo koristili u naslovu!

Kolariću paniću,
pletemo se samiću,
sami sebe zaplićemo,
sami sebe otplićemo;
kolariću paniću,
tratararatata