Piroćanci, vidimo se na košarci! Dobro znani poziv odjekivao je decenijama! Neka oživi ponovo

12. novembar 2021. 09:47 Sport Pirot Plus Online

Druga liga, grupa B

 7. kolo

Hala Kej

18 časova

Pirot: KK Pirot -  KK Proleter Zrenjanin

          Narod kaže “davno pamti”!

  Da li zbog toga, zbog nekih urezanih sećanja, tek bio sam mali kada je tada čuveni Proleter Zrenjanin gostovao u Pirotu. Igračli su Loci, Engler, Minja... Neku godinu kasnije, čuveni Milutin Minja, došao je u Pirot da služi vojsku  i igrao za naš tim. Ako su oni sada prešli osamdesetu godinu života, ako su živi, Bog im dao zdravlje, neka je to bilo krajem pedesetih godina prošlog veka! Da, Proleter Zrenjanin je 1956. godine bio prvak države ispred ljubljanske Olimpije. Iduće godine drugi!

       Od tada je Proleter imao različite puteve. Ispadao iz liga, vraćao se. Mnogo je poznatih košarkaša nosilo dres Zrenjaninaca. Bodiroga recimo!

        O našem Klubu znate. Ne toliko uspešna istorija, ali istorija za primer!

 ...............................................................................................................

  Ekipa iz grada na Begeju dolazi u subotu uveče u našu halu. Dočekaćemo ih dužnom pažnjom, pozdraviti i ... pobediti!

  Tako bar kaže Dušan Filipović, levoruki košarkaš, koji igra još jednu uspešnu sezonu u gradu na Nišavi. Za sve to vreme je napredovao. Postao je kapiten i pirotski zet. Ima li lepše?!

  Vratio sam se na onaj raniji termin. Bio sam u hali u sredu, 10. novembra. Razlog poznat, sutradan od 19h, četvrtak 11. novembar igrali su Zvezda i Asvel! (Znamo rezultat!!!)

   Na treningu nije bilo Dimovskog, leči povredu i srednjoškolaca, bili su na “uživo” nastavi!

  Pre nego čujete Zorana Milovanovića, da iskoristim da vam pokažem ko je s kim i kako igrao!

   Zoran Milovanović  je interesantna ličnost. Deluje smireno, razložno, medjutim, tokom utakmica zna da se promeni. Razumem ga potpuno. Pitam se kako bih ja!

  Na kraju, treba  vas pozvati!

 Postoji “hiljadu” razloga da dodjete u Halu Kej.

 Treba ispoštovati gostovanje  14. klub na večnoj tabeli jugoslovenskih timova, njihovu istoriju i susret ekipa iz dva košarkaška grada.

  Treba našim momcima pokloniti subotnje predveče jer su to zaslužili. Kada su došli u Pirot čuli su da je Hala Kej prepuna, da grmi, da su Piroćanci “zaljubljeni” u košarku. Da li ova prokleta korona, tek, dodjite!

 Čujem da će jedno odeljenje Ekonomske škole doć na utakmicu. Deca se vidjaju sa košarkašima na prepodnevnim treninzima u hali i žele da navijaju za njih!

Lepo!

  Vidimo se na košarci!

 Taj poziv odjekivao je decenijama!

 Neka oživi ponovo!