“Omikronuo” sam ceo grad. Od ambulante u Pazaru, Dečijeg dispanzera, Tija bare do Bolnice. Svuda isto. Gužva brate! Čeka narod, ćuti i …šta će, trpi!

02. februar 2022. 14:38 Korona virus Pirot Plus Online

Mislim da ste me razumeli i da nije potrebno da vam objašnjavam. Sve dok se ovako mučite, ja i moje kolege bićemo uz vas. Posebno Neša Paun jer je obećao DA NEĆE VIŠE. Ali, očigleno ne može.

Stiže jutros jedna poruka.

Krenuo sam.

Redosled sledeći! "Krug dvojkom"!

 12.22h Pazarska ambulanta

Dalje, tragom poruke koja je stigla. Školski i predškolski dispanzer. Ne znam kako se zove. Znam da se tamo leče dečica i djaci.Ušao sam najpre kod dečice .

   Otišao sam na sprat. Tamo gde su bili školarci. Sreo sam jednu ženu pod maskom. Mislim da sam je razumeo, a i video, zaključano.

Sišao sam dole. Trijaža.  

Ušao sam, gospodja, naravno  neljubazna. Pišete vi protiv nas… Koji bre vas. Prvi put te u životu vidim. I tu nikada nisam došao. Prvi put. Da je imala čime, ispratila bi me kroz otvorena vrata. Tražio sam doktorku. I doktorka, divna jedna skromna mirna žena pojavila se. Neće pred kameru. Spustio sam S20 , tako je prihvaila I evo šta mi je reklla

Doktorka Madić

  Šta sam razumeo. "Svi na kup" što bi rekla moja baba dole u predškolsko. Gore pod ključ. Stomatolozi rade. Nema doktora, doktora koliko sam razumeo

Nastavio sam dalje. Preko Glemog mosta, pored pijace i pravo u Kovid ambulantu. Sve kao juče. Ujutru od šest kolona kažu sto metara. Ako se probudim, dolazim ujutru!

……………………………………………………………

Trka s  vremenom i prostorom. Nazad u Pazar. U Bolnicu. Sreo sam jednog dobrog čoveka, lekara, nije hteo pred Samusng. Razumeo sam. Unutra u Kovid ambulnti, tamo gde vam slikaju pluća - gužva. To mi reče i mlada dama koja tumara celog jutra sa ocem

 Sakupio sam hrabrost i prvi out u životu, ( daleko bilo ) ušao u tu dušegupku. Pa brat bratu tridesetak ljudi. Samo da nisu na hladnom, bar to je bolje.

Kada sam izazio ispred mene jedna dama, krzno, naočare, šaren maska. Gle prihvatila je da popričamo. Prepoznao sam je. I ona od sabajle čeka.

Jedva sam našao gde da parkiram. Jedan nervozan taksista mi je sve po spisku. Inače, ovo je vreme za njih. Rade kao dragstor.

  I to je to za danas!

 Stoji moj predlog da primimo volontere da upisuju telefonom vaše brojeve.

 Direktor ćuti.  Valjda ima bolje rešenje!