"Oživeli" teniski tereni. Devojčice, dečaci i rekreativci treniraju na jednoj od najboljih podloga u Srbiji

13. maj 2021. 19:00 Sport Pirot Plus Online

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Sportskog centra Pirot Nenad Djordjević obišli su danas renovirane teniske terene. 

Tereni koji su do nedavno bili zarasli u korov, sada su sređeni i na njima treniraju dečica, ali i rekreativci. Treniraju deca članovi Teniskog kluba Pirot, Teniske akademije Todorović i svi oni koji se rekreativno bave tenisom. 

Gradonačelnik Vasić tom prilikom je rekao je za zadovoljsto videti da su tereni "oživeli", da ima dosta dece, ali da je za to trebalo malo više vremena.

Sada su tereni u vlasništvu lokalne samouprave, dati su na korišćenje Sportskom centru, uloženo je oko milion dinara kako bi se sredili i ponovo priveli nameni. Imamo nameru da obnovimo i tribine, kako bi budući Međunarodni turnir bio organizovan kako dolikuje, rekao je Vasić.

Nama je najbitnije da svi sportski objekti budu dostupni pre svega deci, ali i svim ostalim građanima Pirota, rekao je Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra. 

Jedan od osnivača Teniske akademije Todorović, koja je osnovana krajem prošle godine, Željko Todorović ujedno je i trener najmlađim polaznicima, kojih prema njegovim rečima trenutno ima oko četrdesetak, uzrasta od 6 do 8 godina. Željko je najavio i dva turnira koji će biti održani predstojećeg vikenda, a u septembru ih očekuje i profesionalni Međunarodni fjučers turnir. 

Grad Pirot i Teniska akademija Todorović u subotu 15.maja biće domaćini mališanima do 10 godina.

Turnir je iz kalendara Teniskog saveza Srbije i očekuje se 30 takmičara iz nekoliko gradova.

Ovo je prva manifestacija koju organizuje teniska akademija. Planira se u septembru Medjunarodni turnir koji je Akademija dobila a nalazi se u kalendaru Medjunarodne teniske asocijacije.