Ništa se novo nije dogodilo. Rukometašice poražene u drugom poluvremenu. Neprijatno nas iznenadio nekada evropski Radnički! Ni traga od tradicije!

22. novembar 2021. 12:15 Sport Pirot Plus Online

Super B liga

8. kolo 

Hala Kej

Pirot: ŽRK Pirot -  SU ŽR Radnički   27:31 ( 14:16)

ŽRK Pirot: Čvorović, Rančić, Potić 2, Jovanović 2, Savić , Đurović, Ćirić 6, Selena Tančić 5,  Simona Tančić 5, Filipović, Spasić  3,  Tolić, Petrović, Drinić 4, Kostić, Ranđelović

Semafor:

Prvo poluvreme : 5.min. 2:3,  10.min. 6:4,  15.min. 10:10, 20.min. 11:10, 24.min. 12: 13,

Drugo poluvreme : 35.min. 16:19, 40.min. 19:21 ,45.min. 21:21, 50.min. 22:24,  56.min.  23: 27

...................................................................................................

Gledao sam drugo poluvreme . Kasnio sam, košarka, izveštaj...

Po svemu sudeći, video sam ono što se inače provlačilo kroz svaku utakmicu našeg tima.

Kada bi utakmica trajala samo prvo poluvreme, naš tim imao bi bar nekoliko bodova.

 Ovako – nula!

Video se i problem! Nije u godinama, nije čak toliko ni u kvalitetu. Ono što pirotskom superligašu nedostaje to je rad, jaki treninzi, organizacija igre u oba pravca i još tri,četiri rukometašice u rosteru.

 Ne mogu i da hoće sestre Tančić, ajde one i tako, ali ne mogu Ivana Savić, Ika Ćirić, pa i Anita Drinić da izdrže taj tempo, jer naprosto nisu spremne za veća dela.  Neću detaljnije o imenima , tek , tako je videlo se. Pogledajte kako je išao rezultat.

 Uz to, još jedno negativno iznenađenje. Gde je to pao srpski rukomet? Nekadašnji državni prvak “one Jugoslavije”, Klub sa najboljom rukometašicom na svetu, Svetlanom Kitić, ekipa koja je igrala velike evroipske utakmice, danas nije ni senka tog tima.

Ako je ovaj Radnički  trenutno na trećem mestu ove Super B lige (ko joj dade ovako “gromopucatelan”  naziv) , onda treba biti zabrinut za rukomet u Srbiji. Sve što je bilo dobro igra negde “napolju”

Dakle,  sada razumemo i Maku, ali smo svesni i situacije u kojoj se nalazi ekipa, ne Klub. Jer u Klubu ne znam ko sve postoji i ko radi!!! Osim Make, Irene, večitog Panse... Da ,  doktor je tu!

 Sa Makom sam u subotu razgovarao kao sa trenerom i predsednikom. Nina Tošić je podnela ostavku, to je moralni čin i bilo je vreme.

 Ali, šta sada dalje.

Dok ne dođe trenutak da se nešto promeni u ovom Klubu, vidi se, treba gurati u prvi plan ovu decu da što više nauče. Neka greše, ali, svaki minut na terenu je veliki gubitak.

Tu su golman Lucija Čvorović, Mila Potić, Anja Spasić, Jana Rančić, Svetlana Filipović, Lana Petrović,  Andrijana Ranđelović.  Sa njima ponavljam “rudarski posao” i minutaža, nešto će da se dobro , ipak, dogodi !

Em će da omoguće starijim rukometašicama “da uzmu vazduh”, da odmore, em će im svaki minut biti pravo bogatstvo!

 Ništa više.

 Za sada. Ima još mnogo toga i da se kaže i da se uradi!