Naučne konferencije "Regionalni razvoj i prekogranična saradnja" i "Doba digitalne transgormaije" u petak i subotu "online"

03. decembar 2020. 13:00 Privreda Pirot Plus Online

Srpska akademija nauke i umetnosti Ogranak u Nišu, Grad Pirot, Ugovorna okružna privredna komora Pirot, Fakultet za menadžment Zaječar i Univerzitet Metropolitan, tradicionalno organizuju IV Međunarodnu naučnu konferenciju „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“. 

Konferencija će biti održana u subotu, 5.decembra, sa početkom u 11 sati, putem ZOOM platforme 

Dragan Kostić, predsednik UOPK Pirot rekao je da će na početku dogadjaja, tredicionalno prisutne pozdraviti Akademik prof. dr Ninoslav Stojadinović, predsednik Ogranka SANU u Nišu, a govoriće i Vladan Vasić gradonačelnik Pirota i Dragana Tončić načelnica Okruga, izmedju ostalih.

Biće predstavljeno 9 naučnih radova iz nekoliko država sveta. 

U petak, 4.decembra planirana je III IT Konferencija po nazivom „Doba digitalne transformacije“ sa početkom u 11h, takodje ptem ZOOM platforme. 

Nakon otvaranja, programom su predvidjanja dva segmenta dogadjaja : IT sektor u Srbiji i IT potencijali. U okviru toga biće predstavljen Naučno tehnološkog park Niš i Novo IT odeljenje u Gimnaziji, izmedju ostalog.