GG "Najbolje za Pirot" postala deo Otvorene građanske platforme "Akcija"

11. jun 2021. 10:33 Društvo Pirot Plus Online

Otvorena građanska platforma Akcija, koju čine političke partije, grupe građana i udruženja iz 60 gradova Srbije, okupljene oko programa Zeleni dogovor za Srbiju, formirana je prošlog vikenda u Beogradu. Cilj Platforme je odbrana demokratskih vrednosti, suprotstavljanje autoritarizmu, populizmu i nepravdi, sa programom ekonomskog i socijalnog razvoja.

GG "Najbolje za Pirot" sa preko 20 organizacija član je novoformirane Platforme. O tome je na današnjoj konferenciji za novinare govorio dr Žarko Todorović, šef Odborničke grupe "Najbolje za Pirot" u lokalnom parlamentu. 

U “Zelenom dogovoru” se navodi da politička, ekonomska i društvena situacija zahteva hitnu mobilizaciju svih političkih organizacija, pokreta i građana koji žele dostojanstven život.“Zeleni dogovor” politički program u čijem su središtu zelena politika i cirkularna ekonomija, uz nove prilike za dobro plaćene poslove, brigu o životnoj sredini, kvalitetan socijalni, zdravstveni i obrazovni program, direktno odlučivanje građana i njihovo uključivanje u javni život.

Lider organizacije je Nebojša Zelenović.