„Na maturu bez automobila“ - Vakcinacija protiv saobraćajnih nezgoda ne postoji, ali možemo imati imunitet!

21. april 2022. 13:02 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Savet za bezbednost saobraćaja grada Pirota, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizuje kampanju „Na maturu bez automobila“, koja je usmerena ka unapređenju bezbednosti mladih u saobraćaju.

U okviru kampanje, za učenike završnih razreda srednjih škola, danas je u Domu kulture održana tribina na kojoj je predavač bio i Slaviša Savić, saradnik Agencije i osoba sa invaliditetom zadobijenim nakon jedne saobraćajne nezgode. On je istakao da vakcinacija protiv saobraćajnih nezgoda ne postoji, ali moze se imati imunitet ukoliko se poštuju saobraćajni propisi!

Kako je rekao Veljko Ćurić iz Agencije za bezbednost saobraćaja, godišnje preko 100 mladih učestvuje u saobraćajnim nezgodama, a ovakvim tribinama se apeluje na poštovanju propisa, posebno kod već svršenih srednjoškolaca koji u najveselijoj noći nakon školovanja, pod dejstvom alkohola ne treba da sedaju za volan. 

Na početku tribine, učenike je pozdravila i Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada Pirota. 

Istovremeno, na Trgu ispred Doma kulture postavljeni su simulatori čeonog sudara vozila ''Kosa ravan'' i prevrtanja vozila ''Ražanj'', pa su svi učenici ali i prolaznici mogli da probaju i bar približno "dožive" ovakvo iskustvu.