Članovi SK "Stara Planina" predstavili Pirot na međunarodnim FIS takmičenjima na Kopaoniku u disciplinama BIG AIR i SLOPE STILE

04. februar 2024. 17:04 Sport Pirot Plus Online

Mila Zdravković, Dina Panić i Ilija Pešić su se prethodnih dana pripremali na Staroj planini i trebalo je da učestvuju na takmičenju u Češkoj u disciplini SBX međutim zbog finansijskih razloga odlazak u Češku nije realizovan. Dobro je da smo uklopili barem odlazak na Kopaonik i ako smo za ove discipline najmanje spremni.

U subotu je održan Big Air i Dina Panić je osvojila zlatnu medalju, a Mila Zdravković bronzanu. Ilija Pešić je startovao pod temperaturom i plasirao se na 4 mesto u međunarognoj konkurenciji a na drugo u domaćoj u svojoj kategoriji iza gostiju iz Makedonije i prošlogodišnjeg pobednika Juga Pešića.

Nemanja Pešić zbog zdravstvenih razloga ne učestvuje na ovim takmičenjima

Danas je održan Slope Stile

Dina Panić prva

Mila Zdravković druga

Ilija Pešić isto kao i juče 4. u međunarodnoj a 2. u domaćoj kategoriji. 

Ilija je i drugog dana kao i prvog vozio pod povišenom temperaturom tako da nije mogao da da svoj maximum. 

Naredno takmičenje je Slalom i Veleslalom kod nas na Staroj planini u organizaciji Kluba SK Stara Planina i za realizaciju nam neophodna finansijska podrška pa se nadamo da će se javiti neka društveno odgovorna  kompanija da to podrži i bude pokrovitelj takmičenja. Takođe su u planu i programu još 3 takmičenja u inostranstvu za koja smo se spremali ali uzimajući u obzir finansije nećemo biti u mogućnosti da to i realizujemo.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali naš rad a posebno JP Skijališta Srbije, grad Pirot i Skijaški savez Srbije. Zahvaljujemo se i domaćinu dosadašnjih takmičenja Klubu ABC Kragujevac.

Trener SK Stara Planina Milan Pešić.