ČITAOCI REPORTERI ! Goran Simić: Konačno regulisati ulicu Milutina Velimirovića i korito Rasničke reke

13. januar 2021. 19:55 Društvo Pirot Plus Online

Posle , do sada nevidjene poplave u pirotskom kraju, kada je za deset dana januara pao 161 lit/m2, voda se polako povlači.

Kako gde.

Krizni štab proglasio je vanrednu situaciju . U pirotskom polju, očigledno da zemlja nije ,,žedna"ne upija vodu, tako da je još uvek ima.

Deo koji je uvek plavljen je od Rasnice, prema Barje Čifliku, ispod Božurata. Velike vode napune Rasničku reku, koja ima malu propusnu moć i bujica plavi kuće, dvorišta, okolna polja. Uz to i izgradnja Koridora na nekim mestima
promenila je konfiguraciju zemljišta.

Goran Pešić stanuje na potezu izmedju Galije i Alatanice Krstić, deo našeg atara koji je često plavljen, čak I kada su slabije kiše. Goran je jedan od stanovnika koji se ranije javljao zbog ulice Milutina VeLimirovića , koja zahvata jedan deo puta.

Ovaj kraj, na potezu od Hladnjače, Koridora,Alatnice Krstić sve do Barje Čiflika ,Božurata sve do prvih brda prema Držini i Prisjanskom naselju potpuno je poplavljen.

Goran Pešić nam je poslao fotografije koje je snimio u protekla dva dana. Materijalne štete su velike. Poplavljene su oranice, zasejana pšenica, ostali usevi, voda je ušla u kuće, podrume.


"U ponedeljak, 11. januara, ljudi koji stanuju u ovom delu , zvali su da se kod Hladnjače reaguje I nasipa rizla kako bi se sprečilo izlivanje.

Obavestili smo kabinet komandanta štaba Vladana Vasića .Dragan Minčić u Komunalcu zadužen za Zimsku službu je odmah reagovao I dva kamiona sa rizlom Rangi trans je doterao na obalu Rasničke reke."

Naš sugradjanin prigovarao je da se problem ulice Milutina Velimirovića ne rešava, da je neophodno regulisati Rasničku reku i očistiti kanale.

Pešić nije, a mi ćemo spomenuti, da su kanali i Rasnička reka, što takodje utiče, puni smeća, da je propusna moć veoma mala. Naravno, to je samo jedan, od brojnih problema koji postoje i koji su uticali da ova ,,istorijska poplava" pričini nikada veću materijalnu štetu!