Čitalačka značke biće organizovana u oktobru i novembru, u izmenjenoj formi. Sajam knjiga još uvek pod znakom pitanja

15. oktobar 2020. 10:29 Kultura Pirot Plus Online

Tokom perioda vanrednog stanja, Narodna biblioteka Pirot pažnju je posvetila izdavaštvu, pa su iz ove ustanove izašle četiri knjige zavičajnih pisaca ("Strogo poverljive priče iz glave" Borisa Starešine, "Luda žena" Nataše Panić, "Ljubavne tajne" Line Tigran i dopunjeno izdanje "Naši u belom svetu"Bobana Mitića).

Kako je za portal Plus online rekla Bojana Mitić, bibliotekar, u narednom periodu biće promovisana ova izdanja, a najavila je i ostale značajne aktivnosti biblioteke. 

Čitalačka značka, već prepoznatljiva manifestacija, ove godine nije održana u maju zbog sveukupne situacije. Iz Narodne biblioteke ne odustaju, pa su organizaciju pomerili za kraj oktobra i u toku novemmbra, ali u izmenjenoj formi. Mali čitatelji će sada moći da dostave svoje čitalačke dnevnike biblioteci jer će uživo druženje sa piscima, nažalost, izostati. 

Organizacija velikih okupljanja je i dalje pod znakom pitanja. Mitićeva kaže da Sajam knjiga u oktobru sigurno neće biti održan, iako je to svojevrstan praznik za biblioteke i ljubitelje knjige. 

Ipak, police biblioteke i u ovom periodu su obogaćene novim naslovima, izmedju kojih izdvajamo knjigu Elene Ferante "Lažljivi život odraslih".  

Do kraja ove godine, Narodna biblioteka Pirot objaviće još dva izdanja: Pirotski zbornik i Zbornik radova sa naučnog skupa posvećenog Dragoljubu Jovanoviću koji je održan u septembru ove godine.