Čitalačka značka u pirotskoj biblioteci od 26. maja do 4. juna

26. maj 2021. 09:42 Kultura Pirot Plus Online

Danas, u 13 časova, na dečjem odeljenju i u čitaonici Narodne biblioteke Pirot otpočeće „Čitalačka značka“, tradicionalna manifestacija koju Biblioteka organizuje u cilju promovisanja čitalačkih navika kod dece i zahvaljujući kojoj Pirot svake godine postaje pravi čitalački grad.

Dvanaesta „Čitalačka značka“, koju će ove godine Narodna biblioteka Pirot organizovati na uobičajen način, u prostoru biblioteke, okupiće blizu 600 učesnika, dece od prvog do sedmog razreda iz svih pirotskih osnovnih škola.

Za sve učesnike „Čitalačke značke“ Biblioteka je, kao i ranijih godina, pripremila brojna iznenađenja u vidu prigodnih poklona i, nadamo se, druženja sa poznatim dečjim stvaraocima.

Otkako je ova manifestacija, koja promoviše knjigu i čitanje, obnovljena 2010. godine, posle pauze od dve decenije, pirotski osnovci su imali priliku da se susretnu i druže sa Violetom Babić, Dejanom Aleksićem, Jasminkom Petrović, Igorom Kolarovom, Vesnom Aleksić, Vladom Arsićem, Brankom Stevanovićem, Milojem Radovićem, Stefanom Tićmijem, Elizabetom Georgiev i dr.

„Čitalačka značka“ se završava u petak, 4. juna.