Ističe vreme da FK Radnički Pirot pokaže Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa FK Čukarički Beograd!

24. decembar 2019. 13:07 Stavovi Pirot Plus Online

Boldirani kurziv

   Najmanje što želimo, to je da se osetimo usamljenim u nastojanjima da nam istina bude dostupna. Uostalom, kako se život može drugačije zamisliti, ako niste u mogućnosti da u jednom gradu koji cilja da bude uspešan, dobro postavljen u svim oblastima, morate da "lupate glavom o zid" kako bi stigli do informacije koja je od javnog interesa.

   Da li je moguće da neko ko sebe smatra nedodirljivim može da odbije da narodu, čije teško stečene pare koristi, kaže traženu informaciju? Ma, kaže istinu.

    Podsetiću najpre, da sam 5. septembra  ove godine  poslao otvoreno pismo predsedniku FK Radnički i  postavio čak 65 pitanja  o (ne) radu ovog Kluba ! Do dana današnjeg  predsednik nije udostojio brojni auditorijum i rekao bar nešto od onoga što sam pitao. Ako ne zbog novinara, onda zbog naroda i istine, zbog nešto više od 40 miliona budžetskih para koje je ovaj Klub potrošio za dve godine. Za ovo vreme, FK Radnički nije održao Skupštinu Kluba i sednice Upravnog odbiora. Naše pitanje, pored mnogih bilo je ko je donosio odluke da se ovolika sredstva potroše?

    E, a sada, ovo što je aktuelno i što na drzak način pokazuje  ponašanje administracije Radničkog i samog predsednika.

     Gospoda Lešnjak i Kaplanović, zvaničnici iz FK Čukarički Bograd  su 6. avgusta na centru glavnog terena Gradskog stadiona u prisustvu  tadašnjeg predsednika Kluba , Aleksandra Ćirića objavili  početak poslovno-teničke saradnje  izmedju FK Radnički Pirot i FK Čukarički Beograd. Ustvari, beogradski emisari, treneri, došli su da uzmu papire i odvedu izuzetno talentovanog Dimitrija Kamenovića, bio je tada maloletan, u Beograd.

     U medjuvremenu, što se i očekivalo Dika je igrao za omladince Srbije (za kadete je igrao kao član Radničkog) zatim za mladu repšrezentaciju. Nedavno je kao starter nastupio  za prvi tim beogradskog superligaša protiv Crvene Zvezde !!!

        U želji da ljubiteljima fudbala u Pirotu i ne samo njima, kažemo istinu o transferu Kamenovića, uputili smo 19. marta 2018. godine zahtev FK Radnički da stavi na uvid Ugovor, što je po Zakonu od dostupnosti informnacija dužan da uradi.

   Poštujući Zakon obratili smo se Povereniku za informacije od javnog  značaja. Procedura je trajala nekoliko meseci i u petak, 20. decembra stiglo je Rešenje .

  Čekali smo tri dana, koliko je rok da FK Radnički, citiramo 

-    dostavi Privrednom društvu Ani press doo Pirot, tražene informacije, odnosno kopiju ugovora zaključenog izmedju FK Radnički Pirot i FK Čukarički Beograd o prelasku Dimitrija Kamenovića u FK Čukarički Beograd .

  Kako se  danas niko nije oglasio iz FK Radnički, poslali  smo mejl.

Zahtev za dostavu ugovora

Nenad Paunovic <plusradio010@gmail.com>

12:49 (1 hour ago)to fkradnickipirot

Gospodine predsedniče Radničkog. Istekao je rok od TRI dana da nam po rešenju poverenika dostavite Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji FK Radnički-FK Čukarički Beograd o prelasku Dimitrija Kamenovića iz FK Radnički Pirot u FK Čukarički Beograd. Ukoliko ne dostavite Ugovor, preduzećemo mere predvidjene Zakonom.    

Ani press doo

Nenad Paunović

     Šta sada !?  Da ne zna čovek šta je gore. 

    Da li totalno nepoštovanje ljudi koji žive u Pirotu i zahvaljujući kojima FK Radnički postoji?

    Da li novo trošenje tudjih para, jer je Radnički posredstvom advokata Petra Krstića  iz Pirota, pokušao da "obori" naš zahtev?

  Zbog čega drsko ponašanje, totalno ignorisanje i nepoštovanje naših nastojanja da vam kažemo ISTINU?

   Iskreno, voleli bismo da Ugovor postoji. Voleli bismo da u Ugovoru piše koliko je od karijere našeg Dimitrija Kamenovića imao  Radnički i šta  piše u ugovoru! FK Radnički je Klub u kojem je Dika počeo da igra fudbal, u kojeg  je ulagano znanje, sredstva za napredovanje i po toj osnovi  potrebno je znati  koliko je Ćukaričk do sada  uplatio para. Dobri poznavaoci prilika kažu da bez nekoliko sotitna hiljada evra to nije smelo da se desi!  Mala digresija, mada rekao bih i da nije. Dragi Pavlov, legendarni fudbaler Radničkog je danas skaut francuskog Oksera. Pavlov kaže da se u Evropi trenutno traže  upravo fudbaleri od 14 do 18 godina i da su cene neverovatno visoke. Milioni evra !!

   Sigurni smo da će uskoro Dimitriuje  Kamenović biti na meti evropskih klubova. Zbog toga nas i interesuje i šta je u tom Ugovoru  napisano. Ilustracije radi, Zvezda je nedavno za Velikića za koga je Dika  već fudbalsko ime,  navodno prihodovala skoro milion.

    Eto, ovo su, otprilike razlozi zbog kojih sam podigao glas. Najpre  kao Piroćanac, a potom i kao novinar dugodišnje prakse. Sve ovo i zbog toga što je ovo ćutanje čudan način koji u javnosti izaziva veliku pažnju!