"Igraj fudbal, raduj se životu!"

20. maj 2020. 11:16 Sport Pirot Plus Online

Pirot, grad fudbala, na putu je da dobije prvu pravu Školu fudbala. Internacionalac Radivoje Manić, trener sa A licencom, već duže vremena, kako je prestao da radi kao trener u Radničkom, zajedno sa Bojanom Božićem, trenerom golmana okupio je mališane, koje uči tajnama fudbalske igre.

   Ideja Radeta Manića, poznatog srpskog fudbalera i Bojana Božića, da će u ovoj školi izrasti nove zvezde novijeg vremena našeg fudbala kao što su "Loki", Bata, Rade, Maki, sada i Dimitrije Kamenović.

-         Sve je više dece. Okupljamo mališane od 2005. do 2014. godišta. Radimo već više od godinu dana i zaista sve je veći broj mališana. Dobro se daleko čuje, radimo vredno i želimo da okupimo što više dece o kojoj ćemo brinuti i uvoditi ih u tajne ove igre. Stalno smo u kotaktu sa roditeljima. Imamo ozbiljne planove, kaže legendarni pirotski fudbaler Rade Manić.

 Nedavno je uradjen i promotivni spot pod nazivom "Igraj fudbal, raduj se životu"

  Zainteresovani roditelji mogu da se jave Radetu Maniću na njegov broj telefona 065 839 76 51.

  Treninzi su na mini pič terenu kod Zatvorenog bazena, od ponedeljka do petka od 8,30 h. Subotom deca igraju utakmice.

  Saznajemo da se planira saradnja sa Rambom Petkovićem i Goranom Stoiljkovićem, poznatim internacionalcima, nekada klupskim drugovima Radeta Manića.

 Rade Manić je  ponikao u Pirotu, igrao u niškom Radničkom, Južnoj Koreji, pozivan je u državnu reprezentaciju.

*Fudbalski trofeji Radivoja Manića

   Rade Manić i Bojan Božić planiraju da ova fudbalska sekcija, uskoro i zvanično postane Škola fudbala, registrovana pri Fudbalskom savezu Srbije.

    Posebnu zahvalnost Manić upućuje Nenadu Djordjeviću, direktoru Sportskog centra za razumevanje.

……………………………………………………………………

    Kada je nedavno Radnički gromoglasno najavio izuzetnu ideju vodećih trenera, Dejana Čelara i autora Projekta Milana Ćirića,  svi su je pozdravili. Radilo se o čuvenom "holandskom sistemu rada".

    Bili smo skeptični tada jer su autori Projekta isuviše dobro uradili sistem, zahtevan u svemu, da smo posumnjali da to u Radničkom, sa ovakvim resursima i logistikom, kadrovskom i tehničkom, može da se realizuje.