“Igraj fudbal i budi srećan” – Prvih dvadeset godina Mini Maksi lige

28. maj 2021. 14:45 Sport Pirot Plus Online

U prostorijama Grada Pirota danas je upriličena svečanost povodom obeležavanja 20 godina Mini Maksi lige Srbije.

Vladica Tošić, koordinator Regiona istočna Srbija na samom početku pozdravio je i predstavio sve prisutne, ljude koji godinama rade na popularizaciji bazičnog fudbala.

Gradonačelnik Vladan Vasić je u ime Grada Pirota pozdravio prisutne i poželeo im da se tokom boravka u Pirotu uvere da je ovo grad sporta i grad fudbala. Vasić je istakao da se u lokalnom budžetu izdvajaju značajna sredstva za sport  sa ciljem da se deca u Pirotu bave sportom u dobrim uslovima.

Vidojko Panajotović, predsednik Fudbalskog saveza Pirotskog okruga, rekao je ovom prilikom da je Pirot bio, jeste i biće grad fudbala, da se dosta novca izdavaja za sport, kao i da mnogi klubovi igraju u okružnoj, gradskoj ligi i zoni.

Hadži Ivan Đorđević, generalni sekretar Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije pozdravio je domaćina i rukovodstvo Mini Maksi lige i naglasio da imaju dobru saradnju sa Mini Maksi ligom i zajednički cilj - stvaranje dobrih uslova deci da mogu da se bave sportom i da se ostvaruju što bolji rezultati.

Igor Janković, UEFA savetnik za razvoj fudbala, jedan od osnivača Mini Maksi lige i direktor Sektora za bazični fudbal Fudbalskog saveza Srbije, takođe je zahvalio domaćinu i ljudima koji vode ovaj projekat u regionima za sve ono što su dali fudbalu. Janković je istakao da fudbal danas ima veliku vrednost jer predstavlja više od 50% ukupnog sporta.

Posle zvaničnih obraćanja prisutnima su uručenja priznanja. Na ovaj način organizatori su želeli da se na primeren način zahvale brojnim ličnostima iz sveta fudbala i sporta i saradnicima.